Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i pap store bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år

Det er dejligt du oplever at være forelsket, det kan være helt fantastisk at være så glad for nogen at man ikke kan tænke på andet og drømmer om dem om natten. Og ja det kan være svært at vide, om han også har følelser for dig.

Der er mange 12 årige der skriver herind og oplever at være forelsket og er nysgerrige på om det mon er gengældt, https://www.bornetelefonen.dk/tema/forelskelse der er fif til dig om at være forelsket. Helt konkret kan du lægge mærke til om han smiler meget til dig, og måske enten driller dig eller er for genert til at tale med dig, det er to forskellige måder man nogen gange kan se om en anden er forelsket. Men det er ikke altid til at vide.

Du skriver det er din papbror, og det vil jeg lige give dig lidt råd med på vejen om. For det er lidt anderledes end havde det været en fra klassen du var forelsket i.

Der er andre der står i samme situation som dig, nogle spørger til om det egentligt er lovligt at være kærester når man er papsøskende og hvad vil andre tænke om det. Man er ikke herre over hvem man har følelser for. Rent lovgivningsmæssigt er der ikke noget i vejen for det, da I jo ikke er biologisk knyttet. Nogle oplever det som meget svært at have de her følelser, fordi det ikke er det samme som at blive forelsket i en fra klassen. Skal man holde det hemmeligt? Hvad skal man sige til vennerne? Og hvordan skal man få det fortalt til ens mor og hendes kæreste? Nu er man jo ikke helt herre over ens følelser, hvis følelserne er der og bliver ved med at være der, så må du se hvor det ender. Måske er følelserne gengældt og så må I se på,;om I kan være kærester, hvis I kommer dertil, samtidigt med i er pap-søskende. Livet er ikke altid sort eller hvidt og det er ikke altid den letteste løsning er den rigtige. I må se tiden an.

Dine gode følelser for ham kan også være starten på et rigtig godt venskab. For man kan godt have en god ven der er dreng, uden der er mere i det. 

Jeg håber, du finder ud af om følelserne er gengældt og at du får tænkt over det med at det er en papbror du er forelsket i, ikke kun en fra klassen.  Hvis du har mod på det, så kunne du måske nævne for din mor, at du synes, at han er sød.

Du er altid velkommen til at skrive eller ringe til os igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat