Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i min pap bror

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Jeg kan godt se jeres dilemma – men jeg foreslår, at I følger den mavefornemmelse, som I begge to har med hensyn til, at I ikke skal være kærester og have sex med hinanden, når I nu skal til at være ny familie med hinanden.

Jeg forstår godt, at det er helt vidt dejligt at have fundet een, man kan være tæt og fortrolig med – og så kan det føles nærliggende også at have sex med hinanden, når man er dreng-pige. Dét er faktisk ikke nødvendigt i et bedstevenskab. Det ER muligt at være gode og tætte venner, når man er dreng-pige uden at have sex og sex risikerer at komplicere venskabet på den lange bane – og især, når den ene eller den anden forelsker sig i en anden. Det vil muligvis ske og det vil komplicere det rigtigt meget, når I skal fungere med hinanden som bonus- eller papsøskende i jeres nye familie.

Jeg foreslår, at I ser alle fordelene ved at være hinandens meget gode venner. Det kan give jer mange fordele på den lange bane i forhold til jeres andre venskaber udenfor jeres familie, at I fungerer godt med hinanden. I kan have både jeres egne venskaber og måske også nogle fælles venskaber og dermed opnå en stor kontaktflade, som giver jer mange fordele i jeres fritidsliv.

Du kan overveje at dele mit svar til dig med din bonus-/papbror og se det som et bidrag til jeres indbyrdes snak om, hvad I skal gøre fremover.

Når det er sagt, så i forhold til dit spørgsmål om man kan være kærester med sin pap-bror. Ja, det kan man godt. Rent lovgivningsmæssigt er der ikke noget i vejen for det, da I jo ikke er biologisk knyttet. Og hvor må det bare være træls at være faldet for ens nye pap-bror, for som I også har talt om, så kan det være kompliceret. Skal man holde det hemmeligt? Hvad skal man sige til vennerne? Og hvordan skal man få det fortalt til ens mor og hendes kæreste? Nu er man jo ikke helt herre over ens følelser, så jeg vil som jeg tidligere har skrevet foreslå I prøver hvordan det går med at se jer som venner og nye halv-søskende, det vil spare dig for at skulle besvare mine spørgsmål. Men igen, hvis følelserne er der og bliver ved med at være der, så må I tage en snak om hvordan I kan være kærester og samtidig være halv-søskende. Livet er ikke altid sort eller hvidt og det er ikke altid den letteste løsning er den rigtige. I må se tiden an.

Jeg ønsker, at I får en god snak med hinanden og finder gode løsninger til at være med hinanden på den måde I finder bedst.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat