Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i min lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år.

Rigtig mange unge oplever at blive forelsket i deres lærer. Det føles spændende og måske lidt forbudt, og læreren står lige der foran en på skolen og er sød. Der er intet galt i at have et crush på sin lærer, så længe det ikke udvikler sig til mere.

Med de problemer du har derhjemme, er det rigtig godt, at dine lærere er opmærksomme på dig. Jeg kan også godt forstå, at det er dejligt, at din engelsklærer vil bruge ekstra tid sammen med dig.

Men du bliver alligevel forvirret over dit forhold til din engelsklærer. Og det kan jeg virkelig godt forstå. Han overskrider nemlig nogle grænser for, hvordan man som lærer er sammen med sine elever, når han låser døren, når I er sammen.

Du mærker heldigvis selv, at det ikke er helt ok, for du skriver, at du bliver i tvivl, om han ”sådan kan lide dig”, selvom du godt ved, at det er ”sygt forkert”. Det er godt og sundt, at du kan mærke det! Du bliver så bare også forvirret, fordi du samtidig mærker, at det er dejligt, at han giver dig så meget opmærksomhed. Det er klart, at du ikke helt ved, hvordan du skal forstå jeres forhold.

Men – det er altså helt forkert, at din engelsklærer låser døren, når I er sammen efter skoletid. Alt der foregår mellem lærer og elev (eller voksen og barn) skal kunne tåle at ses af omverdenen. Din engelsklærer kender helt sikkert loven, som siger, at børn og voksne ikke må have et kæresteforhold. Men jeg bliver bekymret for, om han overtræder den grænse over for dig?

Det er derfor rigtig vigtigt, at du fremover siger, at du ikke vil have at han låser døren. Det er også vigtigt, at du er opmærksom på, om han på andre måder overskrider grænsen for, hvad voksne må gøre ved børn. I er ikke venner – han er din lærer. Han er den voksne, og du er barnet. Og derfor skal han passe på dig.

Jeg synes, du skal fortælle en af de andre lærere, det du har fortalt mig. Du kan fx vise dit brev og mit svar. Din lærer vil helt sikkert godt kunne forstå det med, at du er forelsket i din lærer – sådan er der mange elever, der har det. Men din lærer vi også kunne være opmærksom på, at din engelsklærer ikke bliver andet end en god lærer, du taler godt med.

Hvis du har brug for flere råd, lige meget om hvad, så er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen igen.

Mange hjertevarme hilsner fra

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat