Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i min fætter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære J

Det er en skøn følelse at være forelsket. Og når jeg læser dit brev, er det tydeligt, at du og din fætter er blevet rigtig glade for hinanden. Samtidig er du også lidt forvirret og usikker over, hvad der sker. 

Forhold mellem fætre og kusiner er lovligt i Danmark. Derfor er der ikke noget forkert i, hvis du og din fætter bliver kærester. Der er flere eksempler i Danmark på, at fætre og kusiner er blevet gift. Så hvis du skammer dig over dine følelser for din fætter, er der ingen grund til det.  

Måske er du nervøs for familiens reaktion, hvis I blev kærester? Det er helt naturligt, at man bekymrer sig for andres reaktioner. Men det er vigtigt, at I husker jer selv på, at I ikke har gjort noget forkert. Og at familien ikke har krav på at få det at vide, hvis I bliver kærester.

Da din fætter kyssede dig, blev du helt underlig og vidste ikke, hvad du skulle gøre.  Måske kom det lidt bag på dig, at han kyssede dig? Samtidig var du sikkert også glad for at blive kysset af ham, du er forelsket i? Eller måske var du ikke helt klar til at tage det skridt med at kysse? 
Når man er 14, kan man godt lægge lidt mere i at være kærester, end når man er 12 år. Derfor tror jeg, det er vigtigt, at du og din fætter får snakket om, hvad I lægger i at være kærester. Så du ikke gør mere, end du er klar til.

Det er i sidste ende din egen beslutning, hvad du vil gøre. Men jeg vil meget gerne give dig mit forslag. 

Mit forslag er, at du og din fætter lige nu skal nyde, at I er blevet så glade for hinanden. I skal være hjemme hos hinanden og snakke om stort og småt. I skal fortsat være tætte på hinanden og være der for hinanden. Og så vil tiden vise, om det skal udvikle sig til mere. Eller om I måske bare fortsætter jeres tætte venskab. Hvis I bliver kærester, må I sammen finde frem til, om og hvordan, I vil fortælle det til familien. Måske gøres det bedst i en bestemt rækkefølge? Og måske er det ikke alle, I ønsker skal have det at vide?

Jeg håber, du har fået nogle idéer til, hvad du og din fætter kan gøre. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat