Brev

forelsket i min bedste ven

hej,

jeg har for nogle måneder siden mødt min allerbedste ven og vi har været så meget sammen og vi griner og hygger os altid men jeg er begyndt og kunne lide ham på mere end venne måden

og jeg ved vi ikke kan blive kærester da han er muslim og jeg er dansker

men hvad skal jeg gøre for jeg har nogle stærke følelser for ham

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det dejligt, at du har fået en god bedste ven. Og dejligt, at du er forelsket.

Når man, som I, har det sjovt og hyggeligt sammen, er det nemt at blive forelsket. Og forelskelse skelner ikke mellem religioner. Derfor kan du jo ikke bare lige styre de følelser, du har for din bedste ven.

Er du helt sikker på, at det ikke kan lade sig gøre, at I bliver kærester? Selvom han er muslim, kan han jo også være forelsket i dig. Og mange muslimer er kærester med ikke-muslimer.

Måske kunne du prøve at tale med ham om, hvordan du har det med ham? Fornemmer du måske, at han også er vild med dig?

Hvis dine følelser er gengældt, kan I jo til en start holde kærligheden mellem jer. Når I så har fundet ud af, hvor stærke jeres følelser er for hinanden, så kan I overveje, hvem der kunne hjælpe jer med, hvordan man bedst får fortalt venner og familie om forholdet.

Hvis I når dertil, så kan I eventuelt kigge på Etnisk Ung.

Held og lykke med kærligheden

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om

Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed

Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere