Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket i en mand

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige Tak for dit brev og du skal bestemt ikke undskylde ”…det lange uklare brev”. Jeg sad med en helt klar fornemmelse af, hvad jeg tror dit dilemma går på og hvorfor du skriver ind til os –meget fint og detaljeret brev.  Du er bestemt ikke alene med at sidde med denne skal/skal ikke-følelse, når man bliver forelsket i nogen man møder på nettet. Det svære er jo netop med internettet og det skrevne, at man kan hvis man har lyst, give sig ud for at være en man ikke er og det er på godt og ondt: Man kan udleve en fantasi og være en person man ikke normalt er i ’den virkelige verden’ eller man kan være sig selv i en lidt mere modig udgave måske, som netop tør lidt mere, sige lidt mere og være mere ærlig, fordi man kan tænke sig bedre om og forberede sig bedre på, hvad man gerne vil sige og hvordan man vil sige det. Derfor kan der være en chance for, at man ikke helt fremstår i virkeligheden, som man fremstår over nettet og det kan jo være ubehageligt på mange måder, når man måske mødes i virkeligheden. Alt dette gør det lidt mere kompliceret,som du selv er lidt inde på, end hvis du blot havde mødt ham på ’naturlig’ vis. Når jeg læser dit brev, bliver jeg nysgerrig på, hvordan det hele startede? Hvor begyndte i at skrive sammen, dengang for omtrent et halvt år siden? Hvem tog den første kontakt? Hvordan ’fandt’ I mon hinanden? Det kan måske være med til at give et indblik i, om han egentlig er som du har på fornemmelsen for er det forstået rigtigt, at det måske er det der fylder i dine tanker også? Du fortæller, at du ikke vil være sammen med ham, hvis han stadig holder af sin kæreste og det viser, at du har en stærk moral og nogle gode værdier og dem skal du holde godt fast i, hvis jeres ’forhold’ udvikler sig til et reelt møde. Hvis det skulle komme på tale en dag, vil mit råd være, at tage sine forbehold. Måske tage en veninde med, så du ikke er alene i mødet med ham og så sørge for at informere dine forældre om, hvor du er. Du skriver at det ikke er en mulighed at tale med dine forældre om det hele, men hvis et møde bliver aktuelt er det måske også en god ide, at der i hvert fald er nogen der ved hvad der skal foregå. Jeg tænker dine forældre er rigtig vigtige at få indover, så både de og du har en sikkerhed og så er det en god ide at mødes et sted, hvor der er andre mennesker, så du altid har mulighed for at tage kontakt til andre, hvis du føler behov. Ved ikke om du kender til at skype? Det er muligt på din computer at skype sammen, herved får I mulighed for at snakke sammen, hvor I kan se hinanden og derved være sikre på hvem hinanden er, tænker det kunne være en mulighed?
Det spændende, men måske også det svære ved at skrive sammen er, at ’modtageren’ kan forstå noget andet med en besked end ’afsenderen’ mente og det kan blive en udfordring når man mødes i virkeligheden og nogle gange kan det måske faktisk være skuffende at mødes, fordi han ikke er som man havde (mis)forstået gennem alt det man har skrevet. Det skal man også gøre sig klart og være bevidst om, inden man måske mødes. Han har hjulpet dig i svære perioder og det i sig selv, kan jeg godt forstå, måske kan være med til, at du bliver vild med ham. Han har lyttet og I har hjulpet hinanden og det er altid en dejlig følelse, men at du ikke bare har lyst til at fortælle dine følelser tilbage til ham, så snart han pludselig fortalte dig, at han havde følelser for dig, synes jeg måske kunne være med til at vise, at du et eller andet sted ubevidst tvivler på situationen og det er rigtig vigtigt, at du tager det seriøst og måske holder fast i, at aldersforskellen i sig selv kan være et problem. Det er svært at spå om, men jeg tænker, at en god måde at finde frem til, hvad der er op og ned i hele jeres situation, kunne være at lave en for/imod-liste og måske inddrage dine forældre eller en veninde, som kan se det hele lidt udefra, til at bruge listen til at tage en beslutning om, hvordan du kan blive lidt mindre forvirret over hele situationen. Hvad tænker du om det? Kan en liste mon være brugbar? Og har du en god veninde, som måske kan være behjælpelig? Jeg håber, du vil passe rigtig godt på dig selv i hele det her og finder mod til at inddrage dine forældre, den er svær at få styr på helt alene og det er en god sikkerhed at have, at der er nogen der ved hvad der foregår.

Jeg ønsker dig alt det bedste og hvem ved, måske er det kærligheden i dit liv du har fundet, andre har fundet deres livs kærlighed ad den vej. Du virker til at være en fornuftig pige, der ikke gør noget overilet, så bevar dine kloge overvejelser og inddrag gerne dine forældre og lad så fremtiden vise, hvor jeres forhold bærer hen. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111, her er du helt anonym og kan tale videre med en rådgiver om dine tanker om fyren.Kærlig hilsen Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat