Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket eller ej. Måske for gammel

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

At have sådan nogle følelser for en anden person, hvor sommerfuglene flyver rundt, er rigtig dejligt. Det kan dog også være forvirrende og svært at have disse følelser. Særligt når man ikke er sikker på om den person man er vild med, ved at man at man er vild med personen eller personen måske ikke har det på helt samme måde. Jeg kan godt forstå, hvis du er i tvivl om hvad du helt præcist skal gøre.

Når jeg læser overskriften på dit brev, får jeg en fornemmelse af, at der er to ting du er lidt i tvivl om. Det ene handler om selve forelskelsen og det andet handler om aldersforskellen mellem jer.

Det lyder som om, at dig og drengen har god kontakt både gennem beskeder og på snappen. Du skriver dog også, at du er i tvivl om han ved, at du er vild med ham. Hvis du har på fornemmelsen at han rigtigt gengælder dine følelser, så kan du måske fortælle ham, at du godt kan lide ham og spørge ham, hvad han synes om dig. Hvis du synes at dette er lidt for direkte, kan du måske få en god veninde eller ven til at spørge ham.

I har meget kontakt på snapchat. Du er sikkert allerede klar over det, men jeg vil alligevel lige huske dig på at passe på dig selv, når du på snapchat eller andre sociale medier. Hvis I deler billeder, er det en god idé både at passe på sig selv, og have klare aftaler om de billeder I deler med hinanden. Jeg vil også tænke grundigt over, om det er alle slags billeder, du skal dele med ham. Hold det til billeder, som du er helt tryg ved at dele med ham. 

Med hensyn til aldersforskellen, så er der ikke ulovligt at have et forhold til én på 19 som 15-årig. Den seksuelle lavalder er nemlig 15 år i Danmark. Det vil sige at en person over 15 år ikke må have sex med en person under 15 år. Men samtidig er han over 18 og dermed en voksen. Det kan betyde, at han kan have andre forventninger til et evt. forhold end du har. Det kan være omkring sex, at han forventer at du er klar til det? Det kan være omkring, hvad man må og får lov til af sine forældre, når man er 15 og når man som 19 årig er voksen, bestemmer alt selv. 

Der er mange ting, der kan være svære. Det er derfor vigtigt, at du passer godt på dig selv og får talt med nogen om det. Det kan være gode veninder, som du taler med - det kan jo også være forældre eller søskende. 

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat