Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket?

Heeeii.

Jeg er en pige på snart tolv år, og jeg har et spørgsmål eller tre.

I min klasse går den her dreng. Han er ret sød. Mine veninder siger for det første at han er forelsket i mig, men de siger også at jeg er helt vildt forelsket i ham. Jo, jeg kan godt lide ham, men jeg ved ikke helt om det er på den måde.

Kan I/du måske komme med noget der tyder på at man er forelsket, og nogle ting drenge gør når de er forelskede?

På forhånd tak

Pigen hvis veninder siger er foresket

Pige, 12 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12,

Det her med forelskelse er lige så forskelligt, som vi er forskellige og derfor kan det være svært at give nogle helt præcise svar.

Det kan være svært at være helt sikker. Måske er man lidt interesseret i en anden, tænker meget på den person. Når man går rundt i frikvarteret eller sidder i klassen, sidder man tit og ser på den person. Hvis personen kommer hen til en, kan man nærmest blive helt genert eller nervøs. Eller også bliver man lidt fjollet og ender med at sige eller gøre nogle skøre ting, som man normalt ikke gør. Måske kan man også mærke, at man er forelsket fordi, at man tænker meget på den anden, og gerne vil være sammen med ham - eller måske er det fordi han er en super sød ven.

Måske er den bedste måde at se det på ham ved, at han lige pludselig opfører sig anderledes overfor dig. Er han mere sød eller mere fjollet og driller dig en hel masse. Giver han dig mere opmærksomhed?Måske spørger ham, om du vil være med til fx at lave noget i frikvarteret eller efter skole?

Faktisk tror jeg, at noget af det vigtigste er, at man ikke lader andre styre ens følelser. Samtidig er det en god ide at tale om sine følelser med andre - især når man er i tvivl. Måske har de lagt mærke til noget som man ikke selv har eller også stiller de nogle spørgsmål, som hjæper en med at blive mere sikker. Måske har de også selv prøvet at være forelskede og måske lidt i tvivl. For en del af det at blive forelsket handler også om at acceptere en lille smule tvivl. At man ikke kan vide det helt med sikkerhed - hverken om man selv eller den anden er forelsket. Måske bliver man kærester eller finde ud af, at man er super gode venner. 

Det er jo kun dig, der kender dine følelser og kan mærke hvordan du har det med ham. Dine veninder kan jo så fortælle, hvad de har lagt mærke til, når de ser dig og drengen sammen. Men det er stadig op til dig, hvem du vælger at være kæreste med, og hvem der bare er en sød ven eller klassekammerat - om du overhovedet har lyst til at have en kæreste. Giv dig tid og ro til at finde ud af, hvad du synes om det.

Held og lykke

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat