Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelsket

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år
Tak for dit brev. Kærlighed og forelskelse er en dejlig ting. Det, du har skrevet om, er nok et af de mere specielle tilfælde, hvor man måske godt kan blive ekstra forvirret. Derfor vil jeg rigtig gerne forsøge at hjælpe dig med nogle idéer, du kan overveje, når du skal beslutte, hvad du gør.
Først får jeg brug for at sige, at der intet er i vejen for, at drengen og dig kan have et forhold. Der er intet forkert eller ulovligt i det. Selv hvis det skulle ske, jeres forældre en dag skulle gifte sig og i bliver en slags stedsøskende, er I jo ikke biologiske søskende.
Derfor ville der heller ikke være noget i vejen for, at I var åbne omkring jeres følelser overfor jeres forældre. I har ikke gjort noget forkert, og der er ikke noget at skamme sig over.

Måske har jeres forældre mødt hinanden gennem jer – og ved derfor godt, at I i forvejen kender hinanden? Og måske har jeres forældre allerede kunnet mærke, at der er følelser imellem jer? Jeres forældre har kendt jer i mange år, og derfor tror jeg, det ville være svært for jer at holde et forhold skjult for dem. Og måske specielt på en ferie i en hytte. Derfor synes jeg, I skal overveje at fortælle jeres forældre om jeres forhold, hvis I beslutter jer for at fortsætte med hinanden.

Desværre kan der også være en enkelt ting, jeg synes I skal overveje. Det kan være, at jeres forældre fortsætter med at være kærester i længere tid og måske flytter sammen. Og selvom du og han er forelskede i hinanden og indleder et forhold, kan det være, at forholdet en dag går i stykker. Hvis det skulle ske, synes jeg, I skal overveje, hvordan det ville være for jer at fortsætte med at bo under samme tag, hvor den anden måske kommer hjem med en ny kæreste. Nogle ville have det lidt svært med det. Andre ville have det helt fint. Det er noget, jeg synes, I sammen skal finde ud af. Ville han og dig kunne snakke sammen om det?
Jeg ønsker jer alt det bedste fremover. Jeg håber, du har fået lyst til at overveje nogle af mine idéer. Hvis du får brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.
Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat