Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelskelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på næsten 13 år,

Mange tak for dit brev. Du beskriver situation med den lidt generte pige fra din klasse rigtig godt. Og jeg tror der er mange af dem der læser med, som kan genkende det, og ved præcis hvordan det er.

For det er dejligt, men også svært at være forelsket, når man ikke er helt sikker på om det er gengældt. Og det kan være ekstra svært, når man som du og pigen samtidig er rigtig gode venner.

For nogen måneder siden havde I chancen for at lære hinanden lidt bedre at kende, da I skulle have sovet sammen. Desværre aflyste hun. Måske fordi hun var genert? Måske fordi hendes forældre sagde det ikke passede? Eller måske pga. noget helt tredje?

Under alle omstændigheder, så er I venner og har en fælles gruppe venner. Det er et rigtig godt udgangspunkt, for at finde ud af, om I kunne blive mere end venner. Men det kræver selvfølgelig også at I passer på venskabet, mens I finder ud af om det kunne blive til noget mere.

Det er rigtig dejligt, at du har modet til at gøre noget ved det, og at du er udadvendt og moden. Det gør det en lille smule lettere. En lille smule.

Hvis hun er lidt genert, så har du nok ret i, at du skal gå lidt forsigtigt frem for at hun ikke skal blive for usikker. På den måde kan du også passe på at ingen af jer bliver hverken flove eller til grin.

Her er et par forslag, som du måske kan bruge, eller blive inspireret af:

Du kan invitere dine venner – inklusiv pigen du er forelsket i, hjem til dig for at se film. I kan måske splejse til f.eks. sodavand/popkorn til filmen.

Du kan foreslå at du, pigen og de andre i jeres lille gruppe laver noget sammen efter skole. F.eks. tage i biografen, gå på pizzeria eller en tur til stranden/skoven/svømmehallen. Eller hvis I skal til klassefødselsdag, så kan I måske gå ud og købe en fælles fødselsdagsgave.

Du kan foreslå hende og nogen flere, at I laver lektier sammen en dag. F.eks. hvis I har fået en gruppeopgave, stil eller lignende for. Enten hjemme hos en af jer, eller et sted på skolen. Det kan både være hyggeligt og hjælpe en til at få lavet opgaven. Selvom det selvfølgelig er samværet med hende, der er det vigtigste i den her sammenhæng.

Hvis du vælger at gøre noget, der samtidig inkluderer nogle af jeres andre venner, så kan I lærer hinanden bedre at kende, uden at der kommer et alt for stort pres på jer.

Med tiden vil hun måske få mere mod, og have lyst til at lave nogen af de samme ting med dig, uden at der behøver være andre med.

Og hvis det skulle vise sig, ikke at kunne blive til mere end venskab, så har du passet godt på jeres venskab, ved at gå lidt forsigtigt frem.

Prøv evt. også at tjekke nogle af de andre breve om forelskelse og kærlighed på

www.bornetelefonen.dk

. Måske kan du blive inspireret af at læse om andres tanker og ideer.

Held og lykke med det hele.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat