Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelskelse

Hej, jeg er en dreng på 14.
 
Jeg skiftede skole sidste sommer da der ikke var flere klassetrin på min forhenværende skole. Jeg går i 7. klasse, og jeg har forelsket mig i en pige i min nye klasse. Hun er mega sej, og pæn. Hun ved ikke at jeg kan lide hende, og har tænkt mig at sige at jeg kan lide hende snart. Men er bare nervøs for svaret jeg vil få.

Den sidste forelskelse jeg havde, spurgte jeg om vi skulle komme sammen, men svaret fra hende var: nej nej nej. Og jeg havde det helt vildt dårligt efter det, at jeg overvejede at skære i mig selv fordi smerten var så stor…

Hende jeg kan lide nu er jeg bare endnu mere forelsket i, men er bange for at få det samme svar, som den sidste pige gav mig… Jeg har ikke på fornemmelsen at hun kan lide mig, men man ved aldrig. Jeg snakker fint med hende og så videre, men jeg vil gerne være mere en bare ven.

Tænker på hende heletiden, og kan ikke stoppe med at tænke på hende. Har prøvet at løbe en tur, men tænker på hende hele vejen. Hun er lidt ligesom en fritidsinteresse 😀 Men vil helt vildt gerne spørge hende om vi skal komme sammen, og at hun så vil sige “ja!”…

Håber at du kan hjælpe mig, og at gud også vil

Dreng, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Tak for dit meget ærlige brev omkring dine følelser for pigen i din nye klasse. Det lyder til, at du er blevet forelsket til op over begge ører. Det kan være rigtig dejligt at være forelsket, så man kan gå og tænke og kigge på den anden. Jeg synes, din sammenligning med pigen og en fritidsinteresse er rigtig sjovt fundet på. Jeg bliver glad, når jeg læser dit brev.

Når det er sagt, så kan jeg godt forstå, hvis du har brug for at fortælle pigen, hvor meget hun er i dine tanker. Jeg tror også, det kan være svært nogle gange at blive ved med at rumme en forelskelse, hvis man ikke kan sige det højt til nogen. Det kan være svært, hvis man ikke kan få en pause fra tankerne – også selvom det handler om noget i udgangspunkt godt – nemlig forelskelse. Jeg ved ikke, om du taler med andre i din klasse eller venner uden for skolen om din forelskelse, og hvordan du har det med pigen? Måske kunne du også få hjælp af en god ven til at snakke om, hvordan du kunne spørge pigen, om hun vil komme sammen med dig. Har du en god ven, som du har lyst til at snakke med?

Jeg kan godt forstå, hvis du er nervøs for, hvad hun vil svare dig. Man er ofte meget sårbar i situationer, hvor man skal fortælle en anden person ærligt, hvad man føler. Det behøver ikke kun være i forhold til kærester, men kan også være svært mellem venner. Du skriver, at du er bange for at få et nej fra pigen. Den tanke tror jeg, det er svært at slippe af med, for der er jo en risiko for, at hun faktisk siger nej. Derfor tænker jeg også, at det er meget naturligt og okay, at du er nervøs for, hvad hun svarer. Man kan måske sige, at det er en måde at forberede dig selv på, at du kan blive afvist. Når det er sagt, så skal det ikke holde dig tilbage, for som du selv skriver, så ved man jo aldrig...

Du skriver, at du ikke har på fornemmelsen, at hun kan lide dig. Jeg forstår det sådan, at du ikke ved, hvad hun tænker om dig. Måske er det fordi, I kun har talt sammen som venner om ”venneting”? Derfor tænker jeg også, om det kunne være en start for dig og en hjælp til nervøsiteten, hvis du kunne opsøge hende noget mere. Så kunne du få en bedre idé om, om hun også er forelsket i dig. Giver det mening for dig det, som jeg skriver her? Du kunne opsøge hende noget mere fx i skolen, når I arbejder i grupper, eller i frikvarteret og begynde at spørge ind til hende. Det kan også være, I kunne arrangere en fest for klassen. På den måde vil du måske lære hende bedre at kende, og hun dig. Jeg ved godt, at det er nemmere sagt end gjort. Det kræver også mod at opsøge den, man er forelsket i. Men du lyder som en sej ung mand, og det virker på mig som om, at du er meget sikker på din forelskelse. Hold fast i det.

Jeg kan forstå på dig, at du har en tidligere oplevelse med en anden pige, der afviste dig. Jeg tænker, at det er ganske naturligt, at du tænker på den oplevelse nu, hvor du skal ”prøve igen”. Det er hårdt at blive afvist, og derfor er jeg også meget imponeret over dit gå på mod og din vilje til at prøve igen. Det er i mine øjne rigtig sejt, at du tør sætte dig selv derud igen.

Jeg håber, du kan bruge noget af det, som jeg skriver til dig her. Hvis du har mod på det, kan du også ringe ind til os på BørneTelefonen på 116 111 eller chatte med os. Jeg ved, at flere unge bruger os til at teste, hvordan de kan sige noget, der er svært, højt. Måske du har lyst til og brug for at snakke videre med en rådgiver om, hvad du tænker om din forelskelse, og hvad du kan gøre ved det.

Jeg sender dig en masse ”held og lykke” tanker.

De bedste hilsener fra

BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat