Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forelske i et familie medlem

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Det er dejligt for dig og for din plejebror, at I godt kan lide hinanden.

Når man skal bo i en plejefamilie, har man brug for at mærke, at de andre i plejefamilien godt kan lide en. Og at det er okay, at man bor der.

Lige nu, tænker jeg, at det er bedst at du og din plejebror holder jer til at være gode venner. Og at I hjælper hinanden med at være i den samme familie. I kan lave nogle gode og hyggelige ting sommen. Måske også nogle ting, som din plejesøster kan være med til, så hun også bliver en del af det gode fællesskab i familien.

Drenge og piger kan fint være hinandens gode venner uden at være kærester. Du er 12 år. Det er din plejebror også. I er begge to ved at finde ud af, hvad der er forskellen på venskab og forelskelse og mange andre ting i livet. Når du læser brevene i Brevkassen, kan du se, at mange andre børn også er i gang med at finde ud af dette.

Du kan vælge at tale med din mor eller din far om dine tanker og få hjælp fra dem til at vælge det rigtige. Din mor og far skal stadig passe på dig og hjælpe dig til at have det godt derhjemme og i skolen med dine venner samtidig med, at de nu også skal hjælpe din plejebror og din plejesøster med de samme ting.

Du kan vælge at dele dette brev med din plejebror, så I kan tale sammen om, hvordan det er klogt at gøre lige nu. Han tænker måske de samme tanker, som du gør og er måske også i tvivl om, hvad der er klogt at gøre lige nu. Du kan også vælge at dele dette brev med din mor og din far, så I kan lave en god snak med hinanden.

Jeg håber, du kan bruge mit svar til noget. Du er også velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen og tale med en af de mange voksne, der sidder parate ved telefonen.

Jeg ønsker dig held og lykke.

Mange hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat