Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forbudt forelskelse!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år.

Det er en dejlig følelse at være forelsket, men det kan også være rigtig svært. Jeg kan godt forstå, at det må være irriterende for dig at tænke meget på ham drengen fra karate, når du nu allerede har en sød kæreste. Forelskelse er en følelse, som man ikke kan styre eller stoppe. Den kan oversvømme én, give én en følelse af at have sommerfugle i maven og gøre at man tænker meget på den, man er forelsket i. Er det mon sådan du føler?

Da det ikke er muligt direkte at stoppe en forelskelse, vil mit råd mere handle om, hvad du måske kan gøre for at den kan komme lidt i baggrunden. Hvis det er muligt, tænker jeg at det kan være en god idé ikke at kæmpe så meget med ham drengen til karate. Måske kan I også selv indimellem vælge, hvem I vil kæmpe imod. Dette er selvfølgelig ikke muligt til et klubmesterskab, men måske til træning? Hvis det er muligt også selv at vælge til træning, vil jeg foreslå dig at vælge nogle andre end ham drengen. På den måde, bliver det måske nemmere at få tankerne om ham, til at fylde lidt mindre.

Du skriver også, at du ville ønske at dig og din kæreste kunne begynde at være rigtige kærester. Måske er det godt at give din kæreste lidt tid. Du skriver, at der ikke behøver at være stor forskel, når man kun er 20 og 22, og det også kan gælde hvis man for eksempel er 9 og 11. Det kan du have helt ret i, men det er jo sådan med aldersforskel, at den kan betyde meget eller ikke så meget. Måske er din kæreste ikke helt klar til at være kærester, sådan som du synes det bør være, men det kan være at han bliver det snart, hvis der lige går lidt tid. Hvis det irriterer dig meget, kan du måske fortælle din kæreste, hvordan du har det og spørge ham, om han har det på samme måde.

Jeg håber, at du kan bruge svaret og ønsker dig al held og lykke med kærligheden.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat