Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For Meget Selvkontrol?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år
Jeg synes, det lyder dejligt, at du er vild med en dreng i klassen, men jeg kan godt forstå, det skræmmer dig, at du føler, du kan bestemme over, hvad du føler. Du skriver, at du har for meget kontrol over dig selv og dine følelser, og jeg synes det lyder som om, det er noget der, går dig på.
Hvordan ville du kunne vende selvkontrollen til noget mere positivt for dig, mon? Kunne du bruge den til at sige, nu vil jeg have lov til at være forelsket i ham fra min klasse, og nyde den forelskelse?
Hvordan mon det ville være for dig at tale med din mor om kontrollen og forelskelsen, der ikke helt kan enes?

Det kan tage tid at lære at slippe kontrollen, og det er altid en balance, for du vil sikkert også gerne bevare en vis kontrol (og det er også helt ok). Små skridt kan være, at du øver dig i at tilgive dig selv, når der er noget, du ikke er helt tilfreds med. Det lille ord "pyt" har en kæmpe stor betydning, og hvis du kan øve dig i at sige "pyt" ind imellem og så lade noget være som det er, så er du på vej. Prøv at lægge mærke til, om verden falder sammen, selv om alting ikke er perfekt... Gør den det? Eller går det? :)

Du er også meget velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116111 og tale med en rådgiver om dine tanker. Det kan hjælpe rigtig meget at få sat ord på, hvordan det opstår, og i hvilke situationer man gør hvad - og det er rådgiverne rigtig gode til at hjælpe med.

Held og lykke her fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat