Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For gammel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14.

Jeg kan af dit brev tydeligt fornemme, at du har gjort dig en masse overvejelser om dig og denne dreng, som du er vild med, og om at skulle have sex med ham. Det må være dejligt for dig at være i denne forelskelsens rus, hvor du tænker på ham konstant.

Jeg læser dog også af dit brev, at du har visse tvivl forbundet med ham, og det at skulle have sex, hvorfor det er rigtig godt, du forsøger at blive klogere på, hvad det er, du gerne vil.

Som svar på dit spørgsmål, om han er for gammel til dig, vil jeg sige, at det kommer meget an på, hvordan I har det sammen, og om I vil de samme ting. En måde at blive klogere på dette er ved at snakke og ses noget mere. Det kan godt være, han er på efterskole lige nu, men hvis I begge gerne vil være mere sammen, kan I måske aftale at ses i nogle af besøgs- og hjemmeweekenderne? 

Ved at snakke og ses noget mere tror jeg også, du kan blive klogere på, hvor vidt du selv føler dig klar til at skulle have sex med ham eller ej, og om han kunne finde på at droppe dig, efter I har været sammen. Det virker som om, I godt kan snakke sammen om sex, så måske I også kan snakke sammen om, hvad der eventuelt skal ske med jer to efterfølgende, så du ikke skal gå og være bange for, om han dropper dig?

Det kan være svært at vide, hvornår man er klar til at have sex - der er jo ikke en grøn pære, som lige pludselig lyser “klar”. Ud over at snakke og bruge mere tid sammen med ham, kan du også overveje, om I skal starte ud med lidt mindre og bygge det trinvist op. Jeg ved ikke, om I er begyndt at kysse og kæle, for man kan jo komme hinanden meget nær uden at skulle have sex som det første.Et godt råd er at mærke efter. Hvis svaret er nej eller måske, er det godt at vente.

 

Måske det også kunne være rart for dig at snakke med nogle venner/veninder om, hvad de går med af tanker omkring forelskelse og sex? Så kan du mærke efter, om det er noget af det samme, som gør sig gældende for dig.

Hvor er det dejligt, du har nogle forældre, du er så tætte med, at du kan fortælle dem alt. Det er for mange svært at tale med sine forældre om forelskelse og sex, men hvis du er åben og ærlig over for dem, vil de vide, at de kan tro og stole på dig. Som du selv antyder, kan det være, dine forældre vil have svært ved, at du tager hjem og sover hos ham som det første. Det kan være, det vil være nemmere for dem, hvis du starter ud med at ville se ham i dagtimerne, så det bliver mere naturligt for dem, at I ses? Og måske en ide at invitere ham hjem til dig, så de også kan lære ham lidt at kende?

Dét, at du kan snakke med drengen og dine forældre, tror jeg, vil kunne hjælpe dig af med flere af dine bekymringer. Hvis du har brug for flere råd i forhold til dette eller noget helt andet, er du altid hjerteligt velkommen til at kontakte os igen.

 Kærlig hilsen

Børnetelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat