Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Første kys

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Mange tak for dit brev, hvor du på en rigtig fin måde beskriver dine oplevelser med dit første kys i sommer.

Jeg tror de fleste piger (og drenge), på et tidspunkt ligesom dig, harprøvet at stå med følelsen af, at være blevet lidt udnyttet…. Og så alligevel ikke…

Det er faktisk en meget naturlig følelse at få, når man ikke har så meget erfaring med kys, kærlighed og sex. For det er let at blive forvirret. Hvad har man lyst til? Hvad har man ikke lyst til? Og hvordan kan man vide det, hvis man ikke har prøvet det? Og behøver man altid have prøvet noget, for at vide det ikke er noget for en?

Når man kommer i tvivl om man er blevet udnyttet, kan der være mange årsager til det:

Nogen gange er man blevet udnyttet, og så skal man sige fra. Måske har man også brug for hjælp. Andre gange har man måske følt sig presset eller lokket til at gøre noget man egentlig ikke havde lyst til. Måske fordi man selv blev revet med af stemningen. Og andre gange igen, er det måske fordi man føler sig lidt svigtet, hvis der ikke bagefter sker de ting man syntes der skal ske.

Det kan være svært helt at finde ud af, hvordan det lige hænger sammen for en selv. Heldigvis tager du dig selv og dine følelser alvorligt, og når jeg svarer dig, så vil jeg prøve at fortælle, hvordan jeg forstår det, du fortæller.

Men husk, jeg kan let misforstå det du har skrevet, så det er slet ikke sikkert det var sådan for dig. Og måske kan du slet ikke genkende det jeg skriver? Alligevel kan det måske hjælpe dig med, at finde ud af hvordan DU bedst kan forstå det der skete? Forstå dig selv? Og forstå drengen?

Om det første kys. 

Det er altid spændende med det første kys. Man har hørt så meget om det, men har endnu ikke prøvet det. Måske var det ogsåderfor du blev sur, da din veninde kyssede med en dreng før dig? Fordi I så ikke længere kunne have det sammen, at ingen af jer vidste, hvordan det var at få sit første kys?

Måske var det også lidt derfor, du fik lyst til at prøve at kysse med drengen? For så kunne du og din veninde have det at tale om: At I begge have fået jeres første kys?

Jeg ved i hvert fald, at rigtig mange unge, der endnu ikke har fået deres første kys, både er ret nervøse og nysgerrige.

Nogen piger har sagt til mig, at de egentlig bare gerne ville have detførste kys ”overstået”, så de ikke behøvede bruge så meget energi og nervøsitet på at tænke over, hvordan det mon ville være. At de bedre ville kunne slappe af, og koncentrere sig om drengene på en mere rolig måde, når de først havdeprøvet at kysse.

Andre har fortalt, at det var vigtigt for dem, at de var forelskede indende kyssede første gang. At de helst ville kysse med en de var kæreste med, før de kunne føle sig trygge og rolige.

Andre tænker nogle helt tredje ting, og alle måder at have det på, er lige rigtige og naturlige. Ved du, hvad du tænkte om dit første kys, inden du fik det?

En fortælling om dit første kys:

 Du fik dit første kys i sommer. Du fik det til en fest, hvor I havde fået noget at drikke, og var glade og hyggedejer på stranden. En af drengene syntes du så sød ud, og spurgte dig, om du ville med ud at bade; du var sød og charmerende, da du flirtede med ham, og inviterede ham til at I skulle kysse. Han havde heldigvis også lyst til at kysse med dig. Og fordi I næsten ingen tøj havde på, var på stranden, i vandet,til fest, var glade og lidt fulde, så var det også meget forståeligt, at kyssene udviklede sig til kæleri i vandet. For det kan være dejligt at kysse og kæle,og når stemningen er til det på en dejlig sommerdag. Det er let for alle at blive revet med. Du syntes det var sensuelt og perfekt, også selvom du ikke varforelsket eller havde sommerfugle i maven. I kyssede farvel, og du gav ham dit telefonnummer, inden I skiltes.

Har jeg mon forstået det rigtigt?

 Hvis du tænker, at jeg har forstået historien lidt rigtigt, så lyder det som en rigtig sød og dejlig måde at få sit første kys. Noget man kan tænke tilbage på og blive både glad og varm.

Efter dit første kys.

 Det lyder som om, at du bagefter er kommet til at tænke på drengen, jeres kys og kælen til festen, og din oplevelse af det, på en anden måde end da du oplevede det?

Måske fordi du gerne ville have delt dit første kys og kæleri med en du var blevet kæreste med? Og gerne ville have, at du og han havde lært hinanden bedre at kende? Måske føler du dig lidt ”afvist” fordi han ikke har ringet til dig –og du ikke har kunnet kontakte ham?

Men vi ved ikke, hvorfor drengen ikke har ringet. Måske skrev du forkertnummer? Måske mistede han nummeret? Måske tænkte han på at skrive, men blev genert og mistede modet, da han blev ædru? Måske tog han jeres sommerkys, som en dejlig oplevelse, men ikke mere? Måske, måske, måske….

Det er til at blive skør at, ikke at vide hvorfor…. Men sådan er desværre med mange ting her i livet. Vi ved ikke altid, hvorfor ting er som de er. Eller hvorfor andre gør som de gør.

Hvad kan du gøre nu?

 Hvis det jeg har skrevet indtil nu, er noget du kan genkende, så kan det måske hjælpe lidt, at jeg ikke syntes det lyder som om han har villet udnytte dig? Det lyder som om han har været meget glad for at møde en sød pige, og har nydt jeres aften sammen og at kysse med dig. Og måsketænker han glad tilbage på jeres aften på stranden?

Og måske er din følelse af, måske at være blevet udnyttet, også lidt en følelse af gerne at ville have haft mere af noget dejligt? Gerne at ville have haft chancen for at blive forelsket, få sommerfugle i maven og få en kæreste?Eller måske, kan du mærke, at det handler om nogle andre ting, end dem jegkommer til at tænke på?

Det kan måske også hjælpe, hvis du kan tænke på dit første kys, som en rigtig dejlig oplevelse, som du delte med en spændende fremmed? En dejlig sommerflirt. På den måde, kan det blive til et dejligt minde, i stedet for at være et ubesvaret spørgsmål om, hvorfor han ikke har ringet?

Måske har jeg misforstået det hele. 

Hvis jeg har, så håber jeg du tilgiver mig. Det er let at misforstå ting i et brev.

Hvis du tænker, at han pressede dig, behandlede dig ligegyldigt eller noget andet som kan være med til at give dig følelsen af, at være blevet udnyttet, skal du tage den følelse alvorligt. Så kontakt os endelig igen, så du kan få et bedre svar end mit.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat