Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Først psykiske kærestesorger, nu også fysiske.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

At gå fra hinanden er rigtig hårdt - og desværre tager det nogle gange lidt tid, før man er klar til at komme videre.

I brevet nævner du, at du og din ekskæreste rørte ved hinanden seksuelt, hvilket er helt naturligt at gøre, når man er glade for hinanden. Især fordi det var noget, som I begge havde lyst til. Men at dele noget så privat med en anden gør også, at man giver den anden lidt af ”sig selv”. Det er intet problem, når man er sammen og har det godt, men det kan være rigtig svært, når man går fra hinanden. Især fordi man skal til at håndtere, at den anden måske får en ny kæreste.  

Derfor tror jeg, at det er vigtigt, at du måske tager lidt afstand fra din ekskæreste og din tidligere veninde. Jeg ved godt, at I går på skole sammen, så du kan ikke undgå dem helt, men alligevel kan du måske godt sørge for, at I ikke ses så meget. Du skriver, at du ikke har lyst til at tage en snak med dine forældre, fordi du ikke kan lide, at de skal vide, at I har rørt ved hinanden. Men måske er der en anden, du kan tale med? Måske en voksen fra skolen eller en anden veninde? Når man har det svært, kan det være en stor hjælp at få lov til at sætte ord på det, der gør noget. At det gør ondt i kroppen, når du ser din ekskæreste og tidligere veninde kysse.     

En anden ting, som du kan overveje, er at tage en snak med din ekskæreste, hvor du fortæller ham, at du stadig har det lidt svært, og derfor vil høre, om han måske vil tage lidt hensyn, når I begge to er på skolen. Det kan du jo overveje, hvis du synes, det kunne være en ide.. 

Jeg håber, det har hjulpet en lille smule at læse mit svar - og husk så, at du altid kan kontakte BørneTelefonen på 1116111. 

De allervarmeste hilsner
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat