Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Følger mig det forkerte køn

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Hvor er du bare god til at forklare, hvordan du har det. Det er langt fra alle på din alder, der kan det! 

Som du måske ved, er det faktisk almindeligt, at man som ung kan føle, at ens krop ikke rigtigt passer til den, man er. Hos nogle forsvinder tankerne igen, når man bliver lidt ældre og måske lidt mere sikker på, hvem man er. Men hos andre forsvinder tankerne ikke - og så handler det om at finde ud af, hvordan man kan være den, man er - uden at skulle skjule ens "rigtige" jeg for andre. Vores sexualitet er jo i udvikling livet igennem, hvis vi giver den lov til det. Det synes jeg, heldigvis at rigtig mange er blevet bedre til og mere åbne omkring - hurra for det.

Lige meget hvad, kan det være meget ensomt at gå alene med ens tanker – og derfor kan det være rigtig rart at dele tankerne med nogen. Desværre er der mange – måske ligesom dig, der er bange for at fortælle andre om det. Måske fordi man er nervøs for, hvordan ens omgivelser vil reagere. Nogle vil måske starte med at synes, det er lidt mærkeligt, men sådan er det ofte med nogle ting, som kan føles anderledes, så har man lige brug for lidt tid til at vænne sig til tanken. 

Det er måske rarest, hvis du starter med at dele dine tanker med nogen, som du føler dig tryg ved. Du nævner selv din veninde, som du tidligere har klædt dig ud sammen med. Jeg ved ikke, om du måske kunne prøve at fortælle hende, hvordan du har det? Du kan også overveje at skrive et brev eller sms - det kan nogle gange være lettere. Det kan også være, at du hellere vil tale med en voksen om det. Måske dine forældre eller en fra LGBT Danmark: Rådgivning Aarhus Telefon: 86 13 19 48 (torsdage 18-20) Rådgivning København Telefon: 33 13 19 48 (torsdage 18-20).. 

Det kan også være, at det vil være interessant for dig at besøge www.Sexlinien.dk . Det er en rådgivning, hvor du bl.a. kan læse mere om seksualitet og transseksualitet. Du kan se mere her: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-koen/trans.aspx. Her kan du også læse om andre, der måske har haft nogle af de samme tanker, som du har. 

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at snakke mere med os på 116111.

De varmeste hilsner

BørneTelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat