Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig udnyttet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære X

At blive behandlet på den måde kan føles som en rigtig hård mavepuster. Man mister helt grebet om sig selv og bliver i tvivl om det, man har oplevet, bare har været en løgn det hele. Du kan sikkert slet ikke få det, din ven siger til at give mening. Og mon ikke du skifter mellem at tro på det, I havde sammen og så at føle dig snydt? 

Jeg kan virkelig godt forstå, at du lod dig overtale den aften, hvor I begge var fulde. For på en måde var det jo som om, han var blevet sig selv igen. Han var igen den ven, du kendte, og som du stolede på. 

Men din ven opfører sig lige nu meget mærkeligt. Ikke nok med at han giver udtryk for, at han bare har udnyttet dig, så holder han heller ikke jeres aftale om ikke at fortælle om jeres forhold til andre. Han behandler dig virkelig ikke respektfuld. Og jeg kan derfor godt forstå, hvis du nu både er vred og ked af det og også føler dig brugt. 

Når man føler sig brugt, kan man godt komme til at føle skam over det, man har gjort. Men du har ikke gjort noget forkert. Slet ikke. Og du virker heldigvis også som en stærk pige, der godt kan se, at det er din ven og ikke dig, der burde skamme sig…

Du fortæller, at du har skrevet til din ven, men at han ikke kan forstå, hvordan du har det. Jeg synes, det lyder som om, han lige nu slet ikke er til at tale med. Du kunne overveje at skrive til ham, at det skuffer dig helt vildt, at han reagerer så mærkeligt. At det selvfølgelig er helt fair, at han ikke har lyst til at fortsætte det, I havde sammen, men at det kommer bag på dig, at han ikke kan finde ud af at sige det på en respektfuld måde. Du havde faktisk højere tanker om ham. Du kunne som afslutning skrive, at du tænker det er bedst, at I nu helt holder op med at tale sammen. 

Jeg tænker også, at du nok skal holde dig helt væk fra ham det næste stykke tid. Så han ikke får mulighed for at forvirre dig mere. For selvom jeg faktisk tror, han har haft og måske også stadig har følelser for dig, så kan han i hvert fald slet ikke finde ud af sig selv lige nu. Og så er det bedre helt at lade ham være.

Og så vil jeg råde dig til at tale med dine veninder og dine forældre om denne dumme oplevelse. Så de kan støtte dig og minde dig om, at du har handlet som de fleste andre i denne situation. Og at det derfor slet ikke er dig, der har gjort noget forkert, men din ven.

Jeg håber, du snart forelsker dig i en anden sød dreng. 

Mange tanker fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat