Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig som en dårlig kæreste, kan i hjælpe mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Livet handler tit om at finde balancen. Som en linedanser, hvor det handler om for at holde fokus og træner krop og sind, så det er stærk nok til at kunne udføre den kæmpe opgave det er, at balancere på en line.

Hvis du forestiller dig selv som linedanser i dit eget liv er der måske noget af det, der holder dig oppe du er holdt op med at træne/gøre efter du stoppede i skole? Måske derfor føles balancen og kontrasten anderledes mellem din kæreste og dig nu i forhold til i sommers?

At frygte at miste kan handle om mange ting. Måske har du selv prøvet at miste og ved derfor, hvor ondt det gør?

Det vi føler, vi ikke har kontrol over kan vi være bange for at miste. Men mest af alt er frygten for at miste bagsiden af medaljen for at elske et andet menneske. Der er ingen, der ved hvad fremtiden bringer så mit bedste råd er, at nyde alt det dejlige I har sammen lige nu.

Tænk på alt det gode I har sammen, når tankerne om at miste din kæreste kommer, så prøv at finde det sted i dig, der har tillid. Tillid til at I har hinanden, og får den tid sammen det er meningen I skal have.

Prøv i stedet at finde nogle ting, der gør dig glad at lave. Du ved måske ikke lige hvad der skal ske nu, derfor er det vigtig at du gør noget, der giver dig glæde. Jo mere af det du laver, der gør dig glad jo mere kan din kæreste mærke, at du har det godt og så få du måske også selv følelsen af at være en god kæreste. Du kan lære at fylde dig selv op, så du ikke er så afhængig af ham og hans opmærksomhed. Han bliver helt sikkert også glad når han mærker, at du er glad. Det er jo også vigtigt, at han får den tid og plads han har brug for. Både til at få ro og tid til at slappe af. Men også til sit arbejde, så han ikke risikere at blive fyret. Brug viden om hvordan OCD'en kan tøjles, måske har du en professionel voksen (psykolog/psykiater), der kan hjælpe dig med strategier for at tøjle tanker og bekymringer. 

Jeg håber du finder ud af, hvad der kan bygge dig op, så du igen kan finde balancen på livets line.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat