Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler jeg har en stalker…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 15 år,

Tak for dit brev. Du kan tro, at vi genre vil svare på dit brev. Jeg forstår så godt, at du føler dig stalket, og det lyder som en meget irriterende situation.

Mit råd til dig er, at du skriver et brev til din x-kæreste. Fortæller hende på en pæn måde, at du ikke har flere følelser for hende, og at du ikke ønsker, at hun kontakter dig. Fortæl hende, at det er meget grænseoverskridende for dig, at hun ikke vil respektere dit nej til kontakt. Jeg ved godt, at du sikkert har prøvet alt, men nogle gange skal man sige tingene flere gange. Det lyder til, at hun er helt ude af sig selv og finder vej til dig på alle måder.

Jeg ved ikke, hvor godt du kender hendes forældre… Måske kunne du også snakke eller skrive med hendes forældre. Det lyder til, at din x har svært ved at give slip på dig og har brug for omsorg i forhold til hendes kærestesorg. Det er ikke dig, der skal give hende det, men måske du kunne finde nogen i hendes netværk, der kunne støtte hende i en periode. Det kunne måske også være en god veninde til din x.

Hvis hun fortsætter med at skrive til dig og finde vej til dig, kan du også anmelde hende til mediet, så de kan de muligvis blokerer hendes profil/er.
Jeg håber, du holder fast i dit mod til at få sluttet din kontakt til din x på en god måde. Hendes opførelse er bestemt ikke i orden.

Hvis du har brug for flere råd, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at hjælpe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat