Brev

Føler jeg har en stalker…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 15 år,

Tak for dit brev. Du kan tro, at vi genre vil svare på dit brev. Jeg forstår så godt, at du føler dig stalket, og det lyder som en meget irriterende situation.

Mit råd til dig er, at du skriver et brev til din x-kæreste. Fortæller hende på en pæn måde, at du ikke har flere følelser for hende, og at du ikke ønsker, at hun kontakter dig. Fortæl hende, at det er meget grænseoverskridende for dig, at hun ikke vil respektere dit nej til kontakt. Jeg ved godt, at du sikkert har prøvet alt, men nogle gange skal man sige tingene flere gange. Det lyder til, at hun er helt ude af sig selv og finder vej til dig på alle måder.

Jeg ved ikke, hvor godt du kender hendes forældre… Måske kunne du også snakke eller skrive med hendes forældre. Det lyder til, at din x har svært ved at give slip på dig og har brug for omsorg i forhold til hendes kærestesorg. Det er ikke dig, der skal give hende det, men måske du kunne finde nogen i hendes netværk, der kunne støtte hende i en periode. Det kunne måske også være en god veninde til din x.

Hvis hun fortsætter med at skrive til dig og finde vej til dig, kan du også anmelde hende til mediet, så de kan de muligvis blokerer hendes profil/er.
Jeg håber, du holder fast i dit mod til at få sluttet din kontakt til din x på en god måde. Hendes opførelse er bestemt ikke i orden.

Hvis du har brug for flere råd, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116111, hvor der sidder voksne klar til at hjælpe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

sociale medier

Sociale medier fylder meget i vores hverdag. Det er her hvor vi chatter, ringer, sender billeder og liker hinandens ting.

Er der noget, der gør dig usikker eller bekymret? Går du meget op i likes? Eller er dine private billeder blevet delt?

Prøv guiden her på siden og få hjælp trin for trin. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, prøve afstemningen eller se film om billeddeling.

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat