Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

føler det forkert

hej

jeg er en dreng på 15

jeg tror måske jeg kunne være forelsket i en der kun er 12 men problemet er ja at hun er 12 men kan næsten ikke tænke på andre

er det forkert eller skal jeg bare lade det ligger og prøve at holde op med at

tænke på det så hvad skal jeg gøre

føler det er fuckt op

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Man afgør ikke selv, hvem man bliver forelsket i -det er bare noget der sker. Det lyder til, at du er ret bevidst om aldersforskellen. Og det er faktisk ret fint – for der er nogle ting, man lige skal tænke over, hvis man bliver kæreste med en, der er noget yngre end en selv. 

Hvis der er stor aldersforskel, er der nemlig også tit stor forskel på, hvor langt man har lyst til at gå i et kæresteforhold. En ældre dreng vil typisk have mere erfaring og være parat til nogle andre ting end en yngre pige. Derfor siger lovgivning også, at man ikke må have et seksuelt forhold til en, der er under 15 år, hvis man selv er ældre end 15 år.

Det betyder ikke, at du ikke må være kæreste med pigen på 12 år. Men I må ikke have sex, før hun bliver 15 år.

For nogen kan aldersforskellen fylde, fordi de tænker over, hvad andre vil tænke om, at man er kæreste med en der er meget yngre. Det kan være, at du er nervøs for, hvad dine venner tænker? Uanset hvad de siger, så vil jeg dog råde dig til at stå ved dig selv. Hvis du står ved din forelskelse og tør vise, hvem du er – så tror jeg dit mod smitter. Du vil derfor kunne inspirere andre til også at stå ved sig selv. 

Der er selvfølgelig forskel på, om man er 12 år eller 15 år. Samtidig er alle personer forskellige – nogle er mere modne og andre er mindre modne. Derfor siger alderen ikke det hele. Det der også kan være afgørende er, hvad man har tilfælles. Derudover er den alder, som både du og pigen har, en periode, hvor der sker meget for jer begge to. Det kan derfor være, at aldersforskellen på et tidspunkt kommer til at føles større eller får mere betydning. 

En mulighed er, at du bruger noget tid sammen med hende bare som venner for at se, hvordan det egentlig er for jer at tilbringe tid sammen. Det kan være, at du bliver mere klar over, hvad du egentlig synes om pigen og aldersforskellen. Måske kan det være en hjælp, så du kan mærke, om I fortsat skal være venner eller om du gerne vil være kæreste med hende.

På vores hjemmeside står der forskellige ting om at være forelsket. Måske kan det være en hjælp for dig at læse om at være forelsket. Du kan trykke på det her link for at komme ind på siden: https://bornetelefonen.dk/tema/forelskelse

Derudover kan det også være, at det vil være en hjælp for dig at tale med en ven, som du er tryg ved om det. Din ven har måske en anden måde at se det på eller gode råd til, hvad du kan gøre. Hvem ville være god at tale med?

Det er skønt at være forelsket – så nyd det. Og hvis bare, du passer på pigen, skal du ikke lade dig bremse af aldersforskellen. 

Mange hilsener

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat