Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

føelser for bolleven

hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fået følelser for min bolleven og vi har aftalt at vi bare skal have sex, ikke nogle følelser eller sådan noget…

tak for hjælpen

Dreng, 17 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år,

Åh, det er et godt spørgsmål! Selvom det kunne være enormt praktisk, kan man bare ikke altid styre sine følelser med hovedet – det er i hvert fald svært, når det kommer til forelskelse.

Hvad hvis personen har det på samme måde som dig? Har du prøvet at hentyde, at du har fået lidt følelser? Hvis ikke, kunne det være et sted at starte. Du kunne f.eks. spørge, om personen har hørt om bollevenner, der er blevet forelsket? Så kan du måske se på reaktionen, om dine følelser kunne være gengældt?

Det kan også være, at du har lyst til at sige det direkte? Nogle gange kan det være en god teknik at tænke ’hvad er det værste, der kan ske’? I det her tilfælde ville det værste måske være, at personen ikke føler det samme for dig, og at I så ikke længere kan være bollevenner. Men vil du omvendt kunne blive ved med at være bollevenner uden at fortælle, hvordan du har det? I længden kan det være enormt hårdt at være sammen med én, som ikke gengælder ens følelser. Så er det måske bedre at afslutte og finde en ny. Men lige nu ved du måske ikke, om personen faktisk kunne føle det samme som dig. Og det positive resultat af samtalen kan jo være, at personen faktisk gengælder dine følelser!

Det kan være rart at snakke med en ven om det. Måske har vennen nogle gode råd til, hvad du kunne sige. Det er også rart, at man har én at fortælle det til, hvis det ikke helt går, og man bliver lidt trist eller ked af det over det. I sådan nogle situationer kan det være rart at hænge ud med en ven, som ved, hvordan man har det, og som man bare kan lave noget sjovt med.

Du er også velkommen til at skrive til os på Chatten eller ringe til os på nummer 116 111, hvis du har lyst til at snakke mere med os om det – eller hvis du har brug for råd til, hvordan du kan åbne op for ’snakken’.

Mange gange held og lykke med det!

Kærlig hilsen
BørneTelefonen
 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat