Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg også til piger?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M

Det lyder rigtigt dejligt, at det går godt på efterskolen. Og det lyder også dejligt, at du har mødt ”B,” som du har det så godt sammen med. Du beskriver i dit brev meget fint, hvilke følelser, hun vækker i dig – og den forvirring, det efterlader dig med. 

Jeg kan ikke fortælle dig om du er til piger, men jeg kan fortælle dig, at mange unge i teenagealderen er forvirrede over deres seksualitet. Det er helt normalt, og derfor oplever mange unge piger på din alder at blive forelskede eller tiltrukkede af en veninde - uden det dog nødvendigvis betyder, at de er biseksuelle eller lesbiske. 

Selvom du lige nu er forvirret og gerne vil have vished, så tror jeg, du skal give dig selv lov til ikke at sætte en mærkat på dig selv i form af, om du er biseksuel, lesbisk eller heteroseksuel. Giv dig selv lidt tid og følg dit hjerte. Jeg tror nemlig, at den bedste måde at få svar på er ved at ”gå på opdagelse” i dine følelser omkring ”B”, lave det med hende du har lyst til og på den måde med tiden finde ud af, hvor langt du vil gå med hende. 

Når du skriver, at I holder i hånden, og hun nusser dig på benet, tænker jeg, at det godt kan være tegn på, at hun har det på samme måde som dig. 
Hvis det er rart for dig at blive mere sikker på, hvor hun er, så kunne du jo overveje, at tale med hende. Du kunne jo spørge lidt mere generelt til, om hun nogen sinde har været forelsket i en pige…

En mulighed er også, at du fortæller hende, hvordan du har det. Det kan være, at hun, lige som dig, er i tvivl - og så kan I sammen udforske jeres følelser for hinanden. Hvad tænker du om det? 

Hvis du synes, det kan være svært at begynde på sådan en snak – kunne det måske være lettere for dig, at skrive et brev eller en sms til hende? 

Hvis du gerne vil vide mere om biseksualitet, så kan du læse mere på hjemmesiden: http://www.sexlinien.dk/emneside-seksualitet-og-køn/biseksualitet.aspx. 

Jeg håber, du kan bruge mine råd. Ellers er du velkommen til at skrive ind igen, eller ringe, chatte eller sende en sms til børnetelefonen på 116111

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat