Brev

Er jeg forelsket eller?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er ikke altid helt let at vide, om man er forelsket, eller om man bare synes godt om en eller er fascineret af en person, så jeg kan godt forstå, at du er i tvivl.
Man kan sige, at det jo gør, at man får lyst til at være sammen med den person, man har det sådan med. Og hvis man har lyst til at være sammen med personen hele tiden, så kan det være fordi, der er noget hos den person, der passer sammen med én selv.

Forelskelse kan føles på mange måder. Det kan være et sug i maven, hjertebanken, generthed, man rødmer, kan ikke lade være med at smile, når personen kommer ind i rummet eller taler til én, man tænker på personen hele tiden, holder øje med personen, etc. - måske er det noget af det du føler du noget?

Forelskelse kommer før det at elske, så for at finde ud af, om man kan komme til at elske den, man er forelsket i, så er det ved at være mere sammen - ses, snakke og lave forskellige ting sammen.

Nogle gange går forelskelsen over, og så ved man, at der ikke er mere i det, mens man andre gange kommer tættere og tættere på hinanden og kommer til at knytte bånd, så man ikke kan undvære hinanden. Det kan være man finder ud at, at det som kæreste eller som bedste ven.

Hvordan vil det være, hvis du følger dit hjerte og ser, hvad der sker og hvad det kan udvikle sig til? 

På et tidspunkt finder du også ud af, hvad han føler - tænker jeg. Men det kan godt tage tid at blive så fortrolige, at man tør sige noget eller gøre noget for at blive kærester, så det kan kræve tålmodighed. Eller du kan få en veninde til at hjælpe dig med at finde ud af det, hvis du har mod på at fortælle nogen, at du er forelsket.

Hvad efterskolen angår, så er der nogen, der har langdistanceforhold mens de er på efterskole. Det er jo mulighed for at ses i weekends og ferier - så hvis I bliver kærester, så tænker jeg også, at der må du bare se, hvordan det går til den tid.

Det vigtigste er, at man følger sit hjerte - og så skal man selvfølgelig passe på sig selv og tage hensyn til hinanden.

Jeg tror, at du kommer til at klare det rigtig fint, uanset hvad du vælger, for du lyder så betænksom og velovervejet i dit brev. 

Rigtig meget held og lykke med det.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat