Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg afhængig af min kæreste?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Jeg kan godt forstå, du er frustreret over, at jeres forhold ikke er særligt godt i øjeblikket. Du fortæller at du har grædt over ham mange gange, så jeg tænker, at du holder meget af ham og gerne vil have jeres forhold til at fungere. Jeg kan godt forstå, du bliver ked af det, når han virker ligeglad.

Der kan være stor forskel på, hvordan piger og drenge er i et forhold. Mange fyre kan være meget på i starten, men efter noget tid, får de et større behov for også at være sammen med vennerne og lave ”drengeting” med dem. Piger derimod har mere brug for at være sammen og være tætte på deres kærester. Derfor kan der ofte opstå sådan nogle udfordringer i forhold, som dem du beskriver.
Når det så er sagt, så skal du selvfølgelig ikke finde dig i alt. Du skal også have dækket dine behov.

Du fortæller også, at han tit har et tonefald, der giver dig ondt i maven. Det er bestemt ikke godt i et forhold, og heller ikke godt for dit selvværd. I et forhold skal man respektere hinanden og ikke snakke grimt eller hårdt til sin kæreste. Du skal ikke finde dig i, at han lyver. Ærlighed er vigtigt, når man er kærester.

Jeg tænker på, om du mon har nogle gode veninder, du kan bruge noget tid sammen med? Så du kan komme lidt ud og have det sjovt med dem, eller få god støtte og trøst hos dem.

Jeg tænker også, at du skal gøre op med dig selv, om det er sådan, du vil have det i dit forhold. Selvom du holder af din kæreste, så er det nogle gange bedre at sige stop. Det vil være hårdt, men på længere sigt vil det måske være en høj pris at betale for kærligheden, hvis det ødelægger din selvtillid og dit selvværd. Så giv dig selv lov at mærke efter, hvad du gerne vil have, at en kæreste skal være for dig. Måske vil det også være lettere for dig at tale med ham om det, hvis du har gjort dig nogle tanker om, hvad du gerne vil have, han skal gøre / være. Du har lov til at stille krav til ham - husk det! Og hvis han ikke kan leve op til det, skal du måske overveje, om det skal være jer to... Det er ikke en beslutning, jeg kan tage for dig, men prøv selv at mærke rigtig godt efter.

Jeg håber, du finder ud af, hvad du vil finde dig i - og at du får sagt fra på den ene eller anden måde.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat