Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er han ude på at udnytte mig seksuelt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak for dit brev til BørneTelefonen, hvori du beskriver din tvivl i forhold til en ældre dreng. Når jeg læser dit brev, kan jeg godt forstå, du bliver i tvivl om, hvad der er det bedste at gøre for dig.

Jeg tænker, det måske er ret sejt, når han henter dig i bilen ved skolen, men alligevel kan jeg godt forstå din tvivl om, hvor reel han er i forhold til dig. Du beskriver til sidst i dit brev, hvordan du mener et forhold skal starte med, at man lærer hinanden at kende. Det er en god og sund indstilling til forhold, du beskriver der, mon han er interesseret i at lære dig at kende…?

Han har været meget direkte og sagt til dig, at I måske kan ende med at blive kærester. Hvad mon han har af krav og forventninger til dig i forhold til om han vil være kærester med dig…? Mon han tænker over, hvilke krav du kan have til ham…?

I dit brev fortæller du ikke noget om, hvad dine følelser er for denne dreng, er du overhovedet lun på ham…? Selv om der kun er to år imellem jer, sker der rigtigt meget med jeres udvikling i lige netop den alder. Derfor tænker jeg også, at du ikke skal sige ja til noget, du i virkeligheden ikke er klar til.

Jeg tænker ikke, han respekterer dine ønsker, når du flere gange har skrevet/fortalt ham, at du finder det upassende, når han spørger om intime ting. Hvordan mon han vil reagere, hvis du fortæller ham, at du ikke vil svare ham, når han spørger om sex-ting…? Mon han stadig gerne vil tale/skrive med dig?

Hvis du holder fast i, at I snart skal ses, er det så en ide på forhånd at fortælle ham, hvis du ikke har lyst til noget med at kysse eller sådan noget…? Hvis han bliver vred over det, eller måske oveni købet fortæller, at han bliver skuffet, så er det nok bedre at holde sig væk fra ham, tror du ikke…?

Måske er du bekymret over, hvad han vil sige eller gøre, hvis du siger nej til ham…? Selv om det er et privat emne, spekulerer jeg på, om det er en ide for dig at tale med eksempelvis din mor om ham? Hvis du føler dig presset, eller han bliver vred, kan det så være rart at kunne tale med en fortrolig voksen om ham…

Du er også meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om, hvordan du skal forholde dig.

Med venlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat