Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det ulovligt?

Jeg er ekstremt forelsket i min kæreste på 17.

Men er det ulovligt at kysse med hinanden?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år,

Det er dejligt at læse, du er forelsket. Det er ikke ulovligt at kysse med hinanden. Men jeg kan ikke lade være med at skrive lidt mere til dig om kys og sex - noget jeg tænker, der kan være godt at vide, når man skal til at kysse.

Det er vigtigt, at man føler sig tryg, når man skal kysse, at man er enig om det, og at det ikke er et pres fra den andens side, så det bliver en god oplevelse for jer begge.

Du skriver din kæreste er 17 år. Det kan godt betyde, at han måske har lyst til mere end kys - og der tænker jeg på sex. Det er ikke sikkert, det er sådan mellem jer to, men der er hel naturligt at man begynder at have lyst til sex og være nysgerrig på sex i jeres alder.

I Danmark er det ulovligt at have sex med mindreårige, og det er man, indtil man bliver 15 år. Så I skal vente til du er fyldt 15 år og du føler dig klar og ikke presset til det. 

Du kan altid ringe til BørneTelefonen 116111 og snakke med voksne, som er vant til at snakke med unge om de spørgsmål, der kommer, når man begynder at kysse og være nysgerrig på sex - eller med dine forældre.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat