Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er der noget galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg synes, du lyder helt normal. Der er nemlig rigtig mange af os, der kender følelsen af, at vores hjerne fortæller os ting, som ikke har hold i virkeligheden. Den kan fx få os til at frygte noget, sige at vi ikke er gode nok, eller at vi nok ikke kan klare forskellige opgaver. Listen er lang, men en ting er sikkert: Tanker er tanker og ikke virkeligheden. 

Derfor må vi øve os i at vende disse tanker, og du er allerede godt i gang ved at være opmærksom på, hvad der sker, nemlig at du ikke giver dig selv lov til at se på billeder af pigen, du er glad for.

Jeg vil foreslå en selvværdsøvelse, for du er god nok, lige præcis som du er. Du har værdi, og du skal give dig selv lov til at nyde at se på billederne af den smukke pige og nyde jeres flirt. Jeg vil foreslå, du øver dig i sætningen: Jeg er god nok, som jeg er og så siger den sætning indeni dig selv, hver gang de mørke tanker melder sig.

I forhold til at se på billederne, så start måske med at vælge et billede af pigen, som du giver dig selv lov til at kigge på, og så et par dage efter måske to billeder. Så du langsomt vænner dig og din hjerne til, at det er faktisk ok. Det tager tid at vende en dårlig vane til en god, men du er allerede godt på vej ved at være opmærksom og række ud efter et par råd.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat