Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er der noget galt med mig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Hvor er du god til at sætte ord på alle de tanker, der lige nu fylder rigtig meget hos dig. Jeg kan ikke sige, om du har stresssymptomer, men jeg tror, det er vigtigt, at du reagerer på de signaler, som din krop sender. Men det ville nok være en idé at tale med en læge om det. Derfor er det godt, at du har skrevet herind. Det viser nemlig, at du gerne vil have, at tingene bliver anderledes. Du vil med andre ord gerne have hjælp - og det er godt. For der er ingen, der skal gå rundt og have det så svært, at man tænker på selvmord. Det skal tages alvorligt. 

I brevet fortæller du, at du har en lærer, som du er rigtig glad for. Måske endda forelsket i. Så selvom jeg tit ville anbefale unge at tage en snak med deres lærer, især hvis man er glad for sin lærer, så er det ikke sikkert, det er det, der bedst for dig. Du har måske mest brug for at tale med en person, som du ikke skal ”leve op til”, som man godt kan have det med personer, som man er forelsket i. Derfor tænker jeg på, om der mon er nogle andre voksne i dit liv, som du kunne tale med? Måske en anden lærer, dine forældre eller en helt tredje? Du kan jo evt. overveje at vise dem brevet herind eller måske skrive et andet brev til dem? Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at du har brug for lidt hjælp til at få det godt igen. Måske bare en at tale med?  

En anden mulighed er også at undersøge, om du måske kan tale med en professionel, fx en psykolog. Jeg ved, at der altid er en psykolog knyttet til skolen. Måske kunne du spørge din lærer, om der er mulighed for at få en enkelt snak med psykologen? Det er i hvert fald en idé. 

Du kan også besøge din egen læge. Jeg synes i hvert fald, at du skal tage din krops signaler alvorligt. Det er ikke normalt, at man skal sove dårlig, besvime eller have lavt blodsukker. Derfor kunne det være en rigtig god ide at se din læge. Mon det er noget, du er klar til? Det er jo fx noget, du kan gøre sammen med dine forældre? 

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du kan gøre? Under alle omstændigheder, så håber jeg, at du ved, at du altid kan skrive eller ringe igen på 116111, hvis du har brug for det.    

Kærlig hilsen
BørneTelefonen  

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat