Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er 13 og er bange for jeg er gravid. Har så ondt i underlivet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

 

Tak for dit brev til brevkassen. Hvor er det dejligt at høre, at du har en kæreste som du elsker. Jeg vil først fortælle, at når jeg læser, at du og din kæreste har ligget ovenpå hinanden og du har haft leggings på, så er det ikke muligt, at du kan være gravid. Du skriver, at han fik udløsning bagefter. For at blive gravid skal sæden fra manden være inden i kvinden, og det skal op i skeden for at have en mulighed for graviditet. Når du har leggings på, og hans tissemand på intet tidspunkt er inden i dig, så kan du ikke blive gravid. Der skal sæd til, hvis han eller du har rørt ved sæden og ført det op i dig, kan der være risiko - men det er jo ikke det, du fortæller.

 

Hvis du er bekymret for at være gravid, kan det være en idé med en graviditetstest. Testen kan måske hjælpe dig og din kæreste med at være mere sikre på, at du ikke er gravid. Testen kan give et sikre svar end det jeg kan give dig. En graviditetstest kan købes i de fleste supermarkeder (de hænger for det meste helt oppe ved kassen), på nogle tankstationer eller de kan købes på apoteket. Inde i æsken er der en beskrivelse af, hvordan du gør. Vil det være en hjælp? 

Du skriver ikke i dit brev om det er noget dig og din kæreste har talt om? Jeg tænker på om det mon kan være rart for dig, at tage testen sammen med din kæreste så I er sammen om det og du ikke står alene med det?

Du er i mod sex uden kondom og det er rigtigt godt tænkt af dig! Jeg bliver i tvivl om det betyder, at din kæreste og dig har sex når I har kondomer? Grunden til jeg spøger om det er, at nogle gange når man har haft sex kan man som pige få nogle bakterier i underlivet og det kan gør, at man får urinvejsinfektion, måske det kan være derfor, at du har ondt? Man kan undgå det ved at gå på toilet og tisse efter man har haft sex. Jeg skriver det ikke for at skræmme dig, der er ikke noget farligt i det. Det skal bare tjekkes ved lægen så du kan få noget medicin som fjerner det. Du skriver i dit brev, at du ikke har lyst til at tale med din mor om det, men jeg tænker det kan være rart for dig, at have hende med til lægen. Urinvejsinfektion kan man også få hvis man har siddet på noget der er koldt, det kan fx være en sten, en bænk eller, hvis man har været ud og bade og er blevet koldt.

Det smerter du beskriver kunne godt tyde på, at du har fået det man også kalder blærebetændelse (urinvejsinfektion) Hvis du ikke vil tale med din mor om det andet med graviditet, kan du sige, at du har ondt når du tisser, måske fordi du har siddet et sted der var koldt – hvad tænker du mon om det? HVis det er en blærebetændelse, er det vigtigt at du får medicin der kan bekæmpe det, så det ikke bliver værre. Derfor vil jeg sige, at det skal/bør du gå til lægen med eller ringe til lægevagten idag, så du kan komme i behandling.

 

Jeg håber mit svar til dig har fjernet noget af din nervøsitet og at du roligt kan gå til lægen. Hvis du har brug for at tale noget mere om det er du velkommen til at skrive herind igen, SMS'e, chatte eller ringe til os på BørneTelefonen 116111.

 

Mange hilsner og kram fra BørneTelefonen.

 

 

 

 

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat