Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

En ny slags forelskelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 19 år

Tusind tak for dit brev. Forelskelse er en følelse, som kan være svær at kontrollere. Man bestemmer jo ikke selv, hvem man bliver forelsket i - for det sker bare. Forelskelse kan være rigtig dejlig, men også forfærdelig, hvis man ikke kan få den, man er forelsket i. 

Masser af unge piger og drenge (og også voksne for den sags skyld) bliver forelskede i kendte personer. De kendte fylder meget i medierne, og vi føler, at vi på en måde kommer til at kende dem rigtig godt, når vi kan følge med i deres liv og komme så tæt på dem gennem de sociale medier. Det er ikke så underligt, at man kan falde pladask for en kendt på den måde.

Men når det er sagt, så skal man huske på, at mange af de her youtubere præsenterer sig selv i en iscenesat verden, hvor de kun viser det, der er interessant for deres følgere (og sponserer). Det er sjældent personen bag den "offentlige person", man lærer at kende. Og som du også selv skriver, så ved du ikke så meget om ham privat. 

Når man er vild med eller betaget af en person, kan det fylde rigtig meget i ens tanker. Og du har måske endda gjort dig mange forestillinger om, hvordan det vil være at være kærester med ham youtuberen? Sådanne dagdrømme kan være rigtig skønne. Og der er slet ingen grund til at stoppe med dem. 

Om du til gengæld skal handle på din forelskelse er et andet spørgsmål.

På den ene side, er der slet ikke noget forkert i at fortælle ham, hvordan du har det. I kærlighed må man tage chancer. Men lige nu kender du ham ikke så godt - og du har måske brug for at lære ham bedre at kende, før du kan vurdere, om dine følelser også holder i "virkeligheden"? Du har mødt ham en gang - og skal snart møde ham igen. Nu ved jeg ikke, hvordan I skal mødes, men det kunne jo være at det kunne være starten på, at I lærer hinanden lidt at kende. Du kunne fx som en start bare få en snak med ham. Så han får øje på dig, og så det er nemmere at kontakte ham igen?

Hvis ikke det lykkes dig at lære ham bedre at kende, så kan du gøre dig nogle tanker om, hvad der er ved ham her youtuberen, som gør, at du er så forelsket i ham? Ved at finde frem til det specielle ved ham, kan du begynde at lede efter samme værdier og egenskaber i drengene i din omgangskreds. På den måde finder du nok en dreng derude, som du kan blive lige så forelsket i. Og så vil du helt sikkert opleve, at den intensive forelskelse i youtuberen forsvinder...

Held og lykke med kærligheden.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat