Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

en dreng skriver grimt til mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12 år.

Det var da en ubehagelig besked, drengen fra din klasse sendte til dig. Og det er bestemt ikke okay at tale sådan til hinanden. Heller ikke på snap! Det lyder som om at han er jaloux over at du snakkede med nogle andre drenge. Han lyder til at han nemt kan blive hidsig. Hvordan mon det er at møde ham ovre i klassen, når han har skrevet så grimt til dig?

Jeg synes det ville være en god idé, at du siger til ham, at det ikke er okay at han kaldte dig for luder og kælling. Måske er det endda bedst at sige det til ham i virkeligheden og ikke skrive det. For det virker som regel bedre. Og så er det ikke lige så nemt for ham at sige flere grimme ting, når han ikke har sin mobiltelefon til bare at sende beskederne afsted med grimme ord. Hvad synes du om det? Jeg ved at det kan være svært at sige tingene direkte, men måske er det det bedste i denne situation?

Det kan også være en god idé at vise beskeden, han har sendt, til dine forældre. For så kan de hjælpe dig, hvis det skulle ske igen. Husk for resten de gode råd omring sikker chat - du kan læse dem her: https://redbarnet.dk/skole/sikkerchat/gode-raad-mellemtrin/. Måske kan du endda sende linketeller foreslå, at han tjekker linket ud. Så han også ved, hvad der er god stil...

Og hvis det sker igen, så synes jeg det er en god idé at fortælle det til Jeres lærer, for selvom det ikke er foregået ovre i klassen, så er det hårdt sprog og en slags mobning. Og din lærer bør hjælpe med at mobning skal stoppes. Også så drengen ved, at det ikke er god stil, han bruger grimme ord.

Du er velkommen til at ringe eller skrive til os igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat