Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ekskæresten kontrollere mig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære x

Tak for dit brev, hvor du fint fortæller om situationen mellem din ekskæreste og dig.

Det kan være meget svært at bevare et godt forhold til sin ekskæreste, især da der fra én eller begge parter stadig kan være følelser involveret. Og når jeg læser dit brev, kan jeg forstå, at I forsøger at give venskabet en chance, muligvis med henblik på at finde sammen igen... Og som jeg forstår dig, så vil din ekskæreste meget gerne finde sammen med dig igen - her og nu - hvorimod du trænger til en pause fra forhold, og gerne vil være fri til at flirte for evt. at finde ud af om, der kunne være en anden sød fyr "derude"..?

Jeg tænker om der i sætningen: "[...] og se om der er muligheder der", måske er noget om, at du faktisk slet ikke er sikker på, at du kunne tænke dig at finde sammen med din ekskæreste igen..? Og at du bl.a. derfor finder det rigtigt begrænsende, at din ekskæreste forsøger at opstille "regler" for, hvad der er okay og ikke er okay?

Det lyder som om, din ekskæreste stadig har rigtig mange følelser for dig, som måske kan være svære at håndtere, når I nu forsøger at være venner..? Jeg tænker, at det kan være svært at være venner, når han rigtig gerne vil have dig som kæreste igen - nu og her - og at det bl.a. medfører, at han forsøger at kontrollere dig og bliver jaloux.

Så måske skulle du overveje, hvorvidt det kan lade sig gøre at holde jeres forhold på venne-niveau? Og i så fald hvad indebærer dette venskab så for dig - og for ham?

Måske kunne du skrive et brev til ham, hvori du beskriver, hvordan du har det (og inden du gør dette, så mærk grundigt efter).
I sådan et brev kunne du forsøge at forklare, hvordan du ønsker at jeres venskab skal være fremover - og så må din ekskæreste jo efterfølgende tænke over om, han kan leve med de ting - eller om følelserne for dig er fortsat er for store...

Omkring det at han nogen gange overvejer selvmord, tænker jeg, at du kunne forsøge at opfordre ham til at tale med en voksen om det, for det lyder som om, at han virkelig har brug for det. Du kunne jo evt. opfordre ham til at ringe til vores BørneTelefon på 116 111, der sidder voksne rådgivere klar til at tale med ham - og det er anonymt og gratis. Derudover har vi også UngeChatten som en mulighed.

Håber du kunne bruge mine råd. Hvis du har behov for at drøfte situationen lidt mere, før du går videre med det, er du også velkommen til at ringe til BørneTelefonen eller logge på UngeChatten.

Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat