Brev

Eks flirt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13.

Mange tak for dit brev! Det er dejligt at være forelsket og have følelser for en anden – det kan være svært at slippe dem, selvom man måske gerne vil.

Det lyder som om, at du har droppet jeres flirt, fordi du synes, at I så hinanden for lidt. Nu skal I gå i klasse sammen efter sommerferien, og kommer til at se hinanden dagligt.

Måske har du fortrudt, at jeres flirt blev droppet. Uafsluttede følelser kan pludselig dukke op hos jer. Det er ikke til at vide, hvordan I vil reagere, når I ser hinanden igen.

I hvad fald, så kan jeg godt forstå, at du kan blive forvirret og ikke helt vide, hvad du skal gøre med dine følelser. Følelser og forelskelser kan være svære, for man bestemmer ikke selv i hvem og hvornår de kommer.

Derfor kan de også være svære at slippe af med, selvom man måske gerne vil. Kan du følge mig? Du spørger, hvad du skal gøre med dine følelser, og jeg synes, at du skal lade dem være, og se hvad der sker. Du har ret til at føle, som du gør!

Det kan være svært at vide, om han bare har ‘brugt’ dig. Men uanset hvad, så er det ikke en rar fornemmelse. Nogle unge kommer hurtig videre, selvom de har haft følelser for en. Det kan de blandt andet gøre ved hurtigt at finde en ny flirt. Måske har din flirt gjort sådan.

Måske har han stadig følelser for dig, men kan føle sig såret, fordi du gjorde det forbi. Det kan også være, at han ikke viser så mange følelser for at passe på sig selv.

Du spørger, om du har ret til at være ked af det, når det var dig der droppede forholdet – og Ja! Det har du!

Uanset om man bliver droppet eller selv dropper en, så har man ret til at være ked af det. Det betyder bare, at du godt kan lide ham, og det er der intet galt med.

Det kan være hårdt, at han så hurtigt har fundet en ny flirt. Det kan også være en grund til, at du er ked af det.

Måske bliver det hele anderledes, når I starter i klasse sammen efter sommerferien. Egentlig er det slet ikke til at forudsige, hvordan I vil få det sammen. Det må kun tiden vise.

Jeg ønsker dig alt held og lykke med kærligheden!

Knus og kærlige hilsner fra BørneTelefonen.

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?
Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere
Chat
Chat