Brev

Drenge kan ikke li mig…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Jeg kan da virkelig godt forstå, at det kan være svært at være i to klasser på en gang. Og at der er meget at holde styr på. Derfor er det også super ærgerligt, at de voksne ikke lytter til dig og forklarer dig, hvorfor du ikke kan komme i almenklasse før sommerferien. 

Du bliver nok nødt til at tale med dem igen. Spørg, hvorfor du skal blive i specialklassen. Og spørg, hvordan de forestiller sig, at det ser ud om fx et halvt år. Det kan jo være, at dine lærere tænker, at der er nogle ting, du skal kunne klare selvstændigt først. Eller at der er nogle faglige ting, der skal være på plads inden. Og hvis du ved, hvad det er for ting, kan du måske arbejde mere målrettet på at kunne det, og så komme hurtigere over i almenklassen? 
Du kunne også foreslå lærerene, at du får lov til at være med til at planlægge, hvordan du sluses helt over i almenklassen. På den måde får du lov til også at styre tingene lidt – og det er tit dejligt, når man er utålmodig. 

Kunne dine forældre hjælpe dig med at tale med lærerene? 

Du spørger også, hvad du skal gøre for at få drengene til at lide dig. Jeg har svaret på mange breve, der handler om lige præcis det. For de fleste teenagere som dig vil meget gerne være populære hos det andet køn.

Når man er teenager, er man nemlig ved at finde ud af, hvem man er, hvad man mener, hvordan man skal se ud osv. Derfor går man tit og holder lidt øje med, hvordan andre gør, og hvordan andre er overfor én. Og så er det skønt, hvis det modsatte køn kan lide en. 

Desværre er det tit sådan, at det er nogle få piger i klassen, der får mest opmærksomhed – som du også oplever i din klasse. Det betyder ikke, at de er sødere, sjovere, sejere eller skønnere end de andre piger i klassen. Det handler mere om, at de tør tale mere med drengene og har lært, hvad der virker i forhold til det andet køn. 

 

Så selvom du ikke taler med drengene lige nu, så betyder det ikke, at de ikke synes, at du er sød eller spændende. 

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, for at de lægger mere mærke til dig, så prøv at se på, hvad de to piger i klassen gør. Måske kan du få nogle idéer fra dem?

Ét er sikkert, og det er, at de fleste synes godt om mennesker, der smiler meget. Så prøv en dag at smile mere, end du plejer. Og se så om ikke det har en effekt. Jeg tror nemlig, at både dine lærere, pigerne og drengene i klassen vil begynde at smile mere tilbage. Og så bliver det nemmere at tale sammen. Var det noget, du kunne prøve af?

Ellers tænker jeg, at du kan være helt rolig. Der skal nok være drenge, der kommer til at kunne lide dig. Og du skal ikke være bange for, om du kommer til at bo alene resten af livet. Prøv at være lidt mere modig i forhold til drengen. Øv dig i at smile og tale mere med dem. Og hvis der er en bestemt dreng, du er vild med, så smil særlig meget til ham, så han får øje på dig.

Så tag det bare helt roligt. Du er god nok, som du er. 

Rigtig meget held og lykke!

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat