Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dreng i nød, hjælp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev, hvor du har været rigtig god til beskrive, hvordan du har det. Jeg kan godt forstå, at du er forvirret og i tvivl om, hvad du skal gøre. Men en ting skal du vide, det er tydeligt at mærke, at du sætter stor pris på din ven og ikke har lyst til at såre ham. 

Jeg tænker, at du er i tvivl, om du skal fortælle det til din ven, fordi du er bange for, hvad det vil betyde for jeres venskab? Det kan jeg godt forstå. For det er klart, at Q sikkert vil blive rigtig ked af det. 

Det kan være utroligt svært at tilgive den smerte, man bliver udsat for, når man oplever utroskab. Nogle gange kan det lykkes at give slip på den dårlige følelse - og andre gange kan det ikke. Derfor tænker jeg, at det på den ene eller anden måde, vil få en betydning for jeres venskab, uanset om du vælger at fortælle det eller ej. Hvis du ikke fortæller det, vil det nok forsætte med at tynge dig og give dig dårlig samvittighed. Og måske vil det blive svært for dig at være sammen med din ven. Hvis du vælger at fortælle det til ham, er det op til ham, om han kan tilgive dig.

Ligegyldigt hvad, så skal du vide, at tilgivelse er et valg. Hvis han vælger at tilgive dig, betyder det at han beslutter, at han tør stole på dig igen. Og derfor skal du inden finde ud af, om du er parat til at opgive det med P. 

Du kan i den forbindelse tænke over, hvad der betyder mest for dig: dit venskab eller din forelskelse. Tænk også over, hvor godt du kender P, stoler du på hende? Og ved du, hvad hun føler for dig? 

Tænk også over, hvad der er vigtigst for dig lige nu.  

Er det at ” advare” Q mod P -  fordi du tænker, hun kan gøre det igen.

Er det at være den første til at fortælle ham om det, der skete mellem dig og P, fordi du ikke vil have, at han skal høre det fra andre.

Eller er det at blive kærester med P?  Eller måske noget helt andet...

Mit råd til dig er, at tænke det her godt igennem. Hvis du vælger at fortælle din ven om det, så kan du fx gøre det ved at vise ham dit brev her til BørneTelefonen. Så kan han læse, at du har haft det rigtig dårligt, med det der er sket. Og at du også har forsøgt at holde dig fra P. 

Måske vil det også være rart for dig at snakke med P. Du kunne fortælle hende, at du har følelser for hende, men ikke har lyst til såre din ven. Fortæl hende også, at det forvirrer dig, at hun har noget kørende med jer begge to. 

Jeg håber, du finder den løsning, der er bedst for dig. 

De bedste hilsener 

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat