Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Det stiger mig bare “lidt” over hovedet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Hvor er det dejligt, at du er begyndt at blive forelsket i en dreng. Det er en fantastisk følelse!

Jeg kan godt forstå, at du er frustreret over, at dine veninder ikke bakker dig op, og tror på, at det kunne blive til noget med den fyr, du er forelsket i. Når du ikke får den støtte, du håber på og har brug for fra dine veninder, lyder det næsten som om, at du bliver skræmt væk fra fyrene og opgiver på forhånd, fordi veninderne siger nej. Er det mon sådan du har det?

Men, dine veninder kan jo ikke vide om det bliver til noget - det er jo deres gæt. De kan ikke mærke dine og hans følelser mellem jer - det kan du! Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, at dine veninders mening skræmmer dig fra at turde sige til en fyr, at du er forelsket i ham. Det lyder også som om, at du ikke er enig med dine veninder, og at du faktisk selv tror, at det godt kunne blive til noget med dig og den fyr, du er forelsket i nu. Du skriver at I har fælles interesser, så hvorfor skulle det ikke kunne blive til noget?

Jeg tror, det er rigtigt vigtigt, at du gør det, der føles rigtigt for dig – at du stoler på dine følelser. Jeg kan godt forstå, at du ville ønske, at du havde venindernes opbakning, men desværre får man ikke altid det fra sine veninder, som man har brug for. Det vigtigste er, at du gør det, som gør dig glad.

Som jeg ser det, har du to muligheder:

Enten kan du tage en snak med dine veninder, hvor du fortæller dem hvor vigtigt det er for dig, at de bakker dig op – også selv om de måske ikke tror på, at det kan blive til noget. Du kan fx fortælle dem, hvordan det påvirker dig, når de ikke bakker dig op – du føler, at du får dårlig selvtillid og bliver lidt skræmt fra at kunne lide en fyr. Måske vil det få dem til at ændre sig, måske vil det ikke. Men så har du fortalt dem, hvad du har brug for fra dem, og du kan stadig gøre det, du selv har lyst til.

En anden mulighed er, at du lader være med at spørge om dine veninders mening, om det kan blive til noget med en fyr, du er forelsket i. Hvis du bliver skuffet over, at de ikke bakker dig op, skal du måske bare gøre det, du selv føler er rigtigt uden at spørge dem til råds. På den måde kan du måske finde modet til at sige til en fyr, at du er forelsket i ham. Så kan du altid fortælle det til dine veninder bagefter, eller du kan holde det for dig selv, hvis følelserne ikke var gengældt.

Der er jo kun en måde at finde ud af, om en fyr også er forelsket i dig, og det er ved at spørge ham. Måske kan I starte med at aftale at mødes efter skole, så der ikke er andre der forstyrrer?

Jeg håber, at du kan genfinde modet til det – med eller uden dine veninders opbakning.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen
 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat