Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Damer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Hvor er det dejligt, at du har fundet en sød kæreste.

Du skriver ikke, hvor længe I har være kærester? Måske er hun ikke parat, fordi hun ikke har prøvet det endnu, men det kan også være fordi hun gerne vil lære dig bedre at kende først. Det er forskelligt fra menneske til menneske, hvornår man er parat til sex. Det lyder som om, I ikke helt er det samme sted endnu.

Uanset hvad årsagen er, så er det vigtigt, at du ikke presser hende til noget, hun ikke er klar til endnu, selv om hun siger, at hun tænker, at du er den rette. Måske kunne du spørge hende, hvad hun tænker om det? Har hun lyst, men er hun bange for, at det vil gøre ondt? Ved hun, hvad en håndtrold er? Er hun nervøs, fordi hun ikke helt ved, hvordan man gør? Hvad har hun af tanker om at have sex? Hvis du stiller de spørgsmål, uden at du presser hende, kan det måske få hende til at føle sig tryg, føle sig hørt og lyttet til.

Det er helt normalt, at man gerne vil udforske sin seksualitet - måske skal du overveje, hvad er vigtigst for dig? Er det hende, der er vigtigst, må du nok vente og være tålmodig, til hun er klar. Hvis det er sex, der fylder mest for dig, kan det være, du skal prøve at finde en, der er det samme sted som dig seksuelt.

Mange hilsener, BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat