Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Dårlig samvittighed

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

Øv, hvor er det bare en dum situation. Du lyder som en rigtig god pige. Som ikke øsnker at gøre nogen ked af det.
Jeg synes at du har gjort det helt rigtige. Man skal ikke være kæreste med nogen, bare fordi at andre synes det.
Måske du kunne tale direkte med ham der gerne vil være kæreste med dig. Og fortælle ham, at du altså ikke vil gøre ham ked af det. Men at du ikke har de følelser for ham. Du kan også fortælle ham at den besked som hans ven sendte, ikke var noget du havde sagt? Hvad tænker du om det?

Derudover tænker jeg, om du ville kunne tale med din lærer om det? Du skal ikke gå og have det dårligt i klassen på grund af det. Din lærer kunne måske også tage en snak med drengene. Tænker der er brug for, drengegruppen får en snak om, hvordan man er en god kammerat. Det er lærerens opgave at sikre at alle i klassen trives, så hvis du fortæller hans ven har fortalt dig at drengen har tænkt på selvmord, hvis du ikke vil være kærester, kan læreren tage en snak både med vennen og den anden dreng. Det tænker jeg, der er behov for.

Du er helt i din ret til at sige nej til at være kærester, det skal du vide. Hvis du synes, det bliver ved at fylde, så bør du også overveje at snakke lidt med fx din mor om det, så du ikke går alene med tankerne og følelserne. Det kan føles trygt at have en voksen og tale med. Og så tror og håber jeg, der snart der falder ro på i klassen igen. 

Jeg håber at din lærer hjælper dig, så du igen kan have det godt i klassen.

Mange hilsner fra
BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat