Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Cutting & selvmord

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13

Hvor er det godt, du har skrevet her ind igen! Det er ikke meningen, at man skal have det, som du har det lige nu, så det er godt, du holder fast i, at du vil have noget hjælp til at blive glad igen. Det, som du har det svært med lige nu, er meget bekymrende, og det er ikke noget, du skal stå alene med.

Som du skriver i dit brev, kan det at cutte opleves som om, at alle ens problemer går væk, når man gør det. Det fortæller andre som cutter sig også, at de oplever, andre fortæller også, at det kun hjælper i kort tid, og bagefter vender alle problemerne tilbage. Derfor er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved de problemer, som er omkring en. Nogle gange kan man godt få den tanke, at alle i verden bare ville være glade hvis man var væk, men som du selv er opmærksom på, så vil din kæreste blive ked af det – jeg tænker, at dine forældre, din familie, dine lærere og dem du går i skole med også ville blive rigtig kede af det, og det ved du måske også inderst inde. Men derfor kan følelsen godt ramme en, og så er det rigtig vigtigt, at man får hjælp til at få de tanker til at stoppe.

Jeg tænker derfor på om du kender en voksen som du kan tale med, en som du stoler på og er tryg ved. De kan være en af dine forældre, en lærer, en pædagog, en onkel eller en anden voksen – hvem mon det kan være?

Når du har fundet ud af, hvem den voksne kan være, er det måske en god idé at overveje, hvordan man får det sagt. Nogle kan bedst lide at fortælle det, andre synes det er letter at skrive, enten i et brev eller sms. Der er også nogle, som vælger at vise det brev og det svar, de har fået fra brevkassen – tænker du, at noget af det kan være muligt for dig?

Måske kan det være rart for dig at læse andre breve i vores brevkasse, hvor andre også skriver om at have svære tanker, og hvis du har lyst, er der også en hjemmeside, der hedder http://www.lmsselvskade.dk, som kan være rigtig god at kigge på. Der kan du læse om, hvordan man kan få hjælp, så man kan undgå at komme til at skære sig, når tankerne bliver svære.

Jeg håber, at mit svar til dig, har givet dig mod på at kæmpe videre for at få den hjælp, du har brug for. Det kan måske være svært at se, at man kan blive glad igen, men det kan lade sig gøre! Hvis du har fået mod på at tale mere om det eller nogle af de ting, jeg ikke har skrevet så meget om, er du velkommen til at ringe, sms'e eller chatte til børnetelefonen på 116111.

Kram fra BørneTelefonen

Få flere gode råd om Selvskade og cutting

Cutter du selv? Eller har du en ven, som har selvskadende adfærd? Hvis man påfører sig selv fysisk smerte, er det et tegn på, at man har det dårligt indeni. Derfor er det vigtigt at få hjælp.

Hvis du har cuttet, kan det være du har fået ar og tænker: Går mine ar væk? Hvad skal jeg sige, når folk spørg indtil mine ar? Det kan også være du gerne vil stoppe med at skade dig selv, men ikke ved hvordan. Måske du tænker: Hvordan skal jeg fortælle til mine forældre at jeg cutter? Hvordan får jeg hjælp?

Her på siden kan du finde alternativer til selvskade. Du kan også lave en handleplan, der hjælper dig, når du har det svært, du kan læse om forskellig svære følelser og hvad der kan hjælpe eller du kan læse andre børns breve.

Selvskade Andre der hjælper

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Rådgivning og andre tilbud vedrørende spiseforstyrrelse og selvskade
Læs mere

Psykiatrifonden

Rådgivning og støttetilbud om psykisk sygdom og diagnoser
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat