Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

crush på mindreårig…?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige
Mange tak for dit brev til brevkassen. Jeg kan forstå, at du er noget forvirret over, at du har et crush på en mindreårig. Du skriver, at du synes, det er pinligt, at du særligt lægger mærke til en yngre fyr og måske er forelsket i ham. Jeg har hørt om rigtig mange piger og drenge her på BørneTelefonen, der synes, det er svært at finde ud af det her med forelskelse, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad der blandt kammerater er tilladt og ikke.
Jeg kan fornemme, at du er en pige, der ikke bare mærker en helt masse følelser i din krop, men også er i stand til at tænke og reflektere over dine følelser. Det, synes jeg, er en rigtig god og sund måde at finde ud af, hvad lige præcis du værdsætter, hvad du kan lide ved en fyr, og hvor langt du vil gå. Det er så fint, at du er i stand til at koble tanker på det, du mærker i din krop, fordi det både lige nu, men også på langt sigt, vil lære dig en hel masse om dig selv, som du kan bruge i dit kærlighedsliv.
Du skriver, at det sådan mere er på afstand, du mærker et eller andet i forhold til fyren. Måske er det en meget langsom spirende forelskelse, men jeg får mere på fornemmelsen, ud fra det du skriver, at det, du mærker hos fyren, måske i virkeligheden ikke handler om en spirende forelskelse, men at han på en måde bliver et spejl på eller repræsentant for, hvad du godt kan lide ved en fyr. I ham får du måske øje på hvordan, du synes, en kommende kæreste skal være, for at du falder for ham... Hvordan han skal være klædt, og hvad du selv kan lide og værdsætter hos andre. Det kan man faktisk godt opleve som en slags forelskelse.
Jeg ved, at nogle oplever lidt det samme i forhold til deres venner/veninder. Hvis man for eksempel synes, at en veninde ser rigtig godt ud, er meget charmerende og har en fed stil mm, så kan man blive helt forvirret og komme til at tænke på, om man er forelsket i sin veninde. Man kan også kalde det en form for betagelse. Det vigtigste, jeg vil give dig med er, at jeg synes, du skal tænke på, at du helt sikkert ikke er den eneste, der oplever at være forvirret over, hvad du mærker, og hvordan du skal forstå dine følelser. Og så synes jeg, at du – her midt i din forvirring - kan være rigtig glad og stolt over, at du er sådan en reflekteret pige, der ikke bare lader dig rive med af dine følelser.
Du skriver, at du ikke har tænkt dig at tale med dine veninder om dette her. Nogle gange kan det være en lettelse at dele noget med sine veninder, så man får en oplevelse af ikke at være den eneste, men andre gange kan det også være helt ok at have nogle stille hemmeligheder med sig selv. Jeg ser sikker på, at du finder ud af at dele det med nogen, hvis det på et tidspunkt bliver for vanskelige følelser for dig at håndtere.

De bedste hilsner til dig fra BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat