Brev

crush

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit fine brev.

Følelser og kærlighed kan være rigtigt kompliceret, og ikke mindst svært at forklare. Hvad der får en til at kunne lide en anden person, er svært at sige. Derudover er vi mennesker meget forskellige, og derfor kan de personer vi godt kan lide være meget forskellige.

Jeg vil gerne rose dig for din forsigtighed og din store viden. Du ved at der er noget der hedder den seksuelle lavalder, og den er meget vigtig i dit tilfælde. Derudover har du også fokus på de “fælder” der kan være, når man møder nogen digitalt. For der er altid en risiko for, at de er en anden – som du så rigtig selv skriver.

Uanset hvor moden man føler sig, så er det vigtigt at huske at det kan være ulovligt at have sex med en under 15, hvis man selv er ældre. Denne lov er lavet for at beskytte unge og børn under 15 mod seksuel kontakt og seksuel udnyttelse af personer der selv er ældre end 15.

Loven siger ikke noget om, at i ikke må mødes, snakke, gå tur eller hvad i ellers kunne tænke jer at lave. Så længe I ikke har sex.

Hvis du føler det kan være meget at bære rundt med selv, så kunne du måske betro dig med en af dine gode vendinder igen. Denne gang kunne du måske fortælle hende alderen, sådan så du havde en at snakke med det om. Det kan være en lettelse at kunne være helt ærlig overfor i hvert fald én, man er tryg ved.

Derudover så kunne din vendinde også tage med dig, hvis du skulle mødes med ham den første gang. Hun kunne gå igen efter noget tid, men tage med bare sådan så du føler dig tryg ved situationen. Hvad tænker om det?

Jeg vil også gerne høre dig, om du mon har en voksen du kan tale med det om? Det behøver ikke at være din mor eller far, det kunne også være en lærer eller en helt anden. Hvis der var en voksen der vidste det, så kunne det være de havde nogle gode råd, og så kunne de måske også hjælpe dig med at tage de bedste og sikreste beslutninger for dig.

Som en af de sidste ting i brevet, vil jeg også gerne skrive lidt til dig om bl.a. snapchat. Snapchat kan være helt uskyldigt, men det kan desværre hurtigt tage overhånd hvis man ikke passer på. Derfor vil jeg blot skrive, at man altid skal passe på hvad man ligger på snapchat og andre sociale medier.

Der findes jo både gode og dårlige historier om det møde nogen på nettet. Medierne har i øjeblikket også meget fokus på det her med afpresning, og at nogen ældre mænd lokker piger til at sende seksuelle billeder til dem, for derefter at true dem med at dele det, hvis ikke de sender noget endnu mere grænseoverskridende. Derfor kan jeg godt forstå, du gerne vil møde ham, så du kan være sikker på, hvem han er.

Men husk – tag nogen med og fortæl til en voksen, at I mødes. Måske din plejemor? Selv på et offentligt sted er det rart med en ven tæt på. Det er altid nemmere at sende veninden eller den voksne væk igen, fremfor at trylle hende/ham frem, hvis man bliver utryg. Giver det mening? Det håber jeg.

Hvis du vil læse mere om den seksuelle lavalder så kan du læse mere inde på sexlinjens hjemmeside, jeg vedhæfter et link her.

Jeg håber at du kan bruge disse råd, og så håber jeg at du passer godt på dig selv.

Hvis du har brug for at snakke med os igen, om kærlighed eller noget helt andet. Så kan du altid ringe ind til os på 116111.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket (måske for første gang)? Ved du ikke, hvordan du flirter eller score dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven og ved du ikke, hvordan du får det sagt uden at ødelægge venskabet? Er du i tvivl, om du er rigtig forelsket eller om dit crush er vild med dig? Og hvad betyder det, når din flirt sender hjerte emojis eller når han ikke svare på snap?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger og tænker over, hvorfor det gør så ondt? Hvor lang tid det varer og hvordan du kommer videre? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det, på en sød måde?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste hellere vil ses med andre end dig. Og hvordan taler man så, om sine følelser?

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer, læse andre børns breve, få råd om kærestesorger og forelskelse, eller ved at stemme og give din mening om fx aldersforskel mellem kærester.

Kærlighed Andre der hjælper

Privatsnak

Stil spørgsmål om om kroppen, pubertet, følelser, forelskelse, kærester, sex og prævention.

Læs mere

Sexlinien

Rådgivning til unge ml 15-25 år om seksuelle spørgsmål og problemer, prævention, sexsygdomme, graviditet, nødprævention, abort m.m.

Læs mere

Voldsom Kærlighed

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som har brug for hjælp til at bearbejde dine oplevelser og leve et ungdomsliv uden kærestevold. Er det ikke dig, men én du kender, der er udsat for kærestevold, så kan du også få hjælp til at hjælpe den, du kender. Mange unge synes, at det kan være […]
Læs mere
Chat
Chat