Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Biseksuel?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Når man er i din alder, kan man godt blive i tvivl om alle de følelser, man har. F.eks. hvem man er forelsket i. Sådan er det for de fleste unge. Og mange bliver, lige som dig, derfor også i tvivl, om de er biseksuelle.

Du har en alder, hvor kroppen udvikler sig fra at være barn til ung. Der sker en masse med dig - både fysisk og psykisk. Det er derfor helt naturligt, at man pludselig føler ting, man ellers aldrig før har følt – eller bliver i tvivl om, hvad man egentlig føler.

Derfor kan man godt synes, at både piger og dreng er rigtig søde. Og man kan blive i tvivl, om man er forelsket i personen eller bare rigtig godt kan lide den anden person. Det betyder ikke, at man er biseksuel.

Nogle gange kan det også være sådan, at man hører, at andre er biseksuelle og derfor bliver i tvivl, om man også selv er det.
 
Det kan godt være svært at fortælle til andre, hvordan man har det, fordi man er bange for, hvad andre vil synes. Ligesom du rigtig flot skriver i dit brev.

Men det er altså helt normalt at have det på den måde, som du har. Jeg tænker derfor, at nogle af dine veninder nok også har gået med nogle af de tanker på et tidspunkt - eller kommer til det. Måske kunne du spørge en af de veninder, du har mest tillid til, om hun har prøvet at være forelsket i en pige?

Hvis du om noget tid kan mærke, at du virkelig er blevet forelsket i pigen og gerne vil dele det med nogen - så kunne du prøve at spørge din ekskæreste, hvordan han fortalte andre, at han var forelsket i en dreng? Det kan være, at han har nogle gode råd. 

Hvis det stadig er svært at fortælle til dine venner, kan du måske prøve at fortælle det til din mor eller en anden voksen, som du er tryg ved. Det kan være, at din mor eller en anden voksen har nogle helt andre råd end mig.

Jeg tænker, at du også kan prøve at læse på http://www.sexlinien.dk/. Her kan du også finde nogle gode råd. Du kan både ringe derind, skrive til deres brevkasse eller chatte med dem.

Mange knus og tanker Børnetelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat