Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

bekymret veninde

Hej brevkassen.

Mig og min bedsteveninder tog til en fest i weekenden og der mødte vi hendes kæreste. De har været sammen i snart 1 år.

Han var ret fuld og var selvfølgelig sammen med min veninde det meste af tiden, men op til flere gange tog han mig på røven og da når min veninde ikke var der lagde han sine arme omkring mit liv og prøvede at kysse mig. Jeg skubbede ham selvfølgelig væk, og prøvede at undgå ham så meget som muligt.

Er overhovedet ikke vild med ham og han er jo kærester med min bedste veninde, og vil på ingen måde såre hende. Men hun skal jo heller ikke være sammen med sådan en idiot!! Skal jeg sige det til hende? Eller hvad skal jeg gøre?

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 15 år 

Mange tak for dit brev.

Det lyder ikke som en nem situation være i, og jeg kan rigtig godt forstå, at det fylder hos dig.

Du skriver, at det er din bedste veninde, og at du på ingen måde vil såre hende. Derfor tror jeg, det er godt at fokusere på, at det er jeres venskab, der er det vigtige i denne her sag.

Da I er bedste veninder, kender I sikkert hinanden rigtig godt. Derfor kan du på baggrund af det, du ved om hende, gøre dig forskellige tanker om, hvordan du tror, din veninde vil reagere. Om hun helst vil vide, hvad der er sket eller helst ikke vil vide det. 

Hvis du tænker, at din veninde gerne vil vide det, hvordan kan en god måde så være at fortælle det på? Hvad skal der fortælles - det hele eller kun noget af det? Hvordan skal du fortælle det? Mens I ses, eller vil du måske kunne vise hende dit brev og mit svar hertil?

Det kan være en god ide at indlede snakken med at sige, at du har været i tvivl, om du skulle fortælle hende det, fordi du ikke vil såre hende. Men da du er meget glad for jeres venskab og gerne vil være ærlig overfor hende, har du valgt at hun skal vide det. På den måde viser du, at hun betyder meget for dig. 

Hvis du tænker hun nok helst ikke vil vide det, kan du tænke over, om det vil få betydning for jeres venskab? Vil du fx ændre dig overfor hende? Og hvordan vil det blive næste gang, du skal møde hendes kæreste? Du kan også tænke over, om din veninde måske vil kunne få det at vide fra nogle andre. Og om det så er bedst, du selv fortæller hende det inden?

Samtidig er det også vigtigt, at du tænker over, hvad der er bedst for dig. Kan du holde ud at gå med det hemmeligt? 

Uanset hvad du vælger at gøre, er det vigtigt, at du husker på, er at det ikke er din skyld, at hendes kæreste lagde an på dig. Det er ham, der valgte at gøre det. Det er også din venindes eget valg, hvordan hun vil reagere overfor dig. Hun bliver sikkert rigtig ked af det og såret. Og måske reagere hun derfor lige først med vrede. Men hvis I er bedste veninder, og du fortæller hende, at hun er vigtig for dig, så vil hun sikkert godt kunne forstå, at du har været i et stort dilemma. 

Jeg håber, mine spørgsmål til dig kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er rigtig for dig at gøre. Du lyder som en rigtig god veninder, der vil din veninde det bedste. Det skal du holde fast i, uanset om du vælger at fortælle din veninde om det eller ej.

Mange hilsner og tanker fra Børnetelefonen

 

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat