Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for min piks størrelse

Brevet er anonymiseret af BørneTelefonen.

Hey brevkasse

Er en dreng på 15 og syndes min pik er meget lille

den er 17cm og er bange for hvad pigen jeg kan lide vil sige.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige dreng,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at man måske kan blive lidt usikker omkring ens krop, og hvad der er normalt, når man skal til at have sex med andre. Særligt er pikstørrelse noget, som mange drenge og mænd tænker over.

Størrelsen på pikke er meget varierende. Det er også sådan, at de fleste drenge først har opnået deres fuldvoksne pikstørrelse, når de er 17 år. Så jeg tror ikke, at du skal være nervøs for, at nogen synes, at den er for lille. Derudover så skal man huske på, at størrelsen sjældent er afgørende for at have god sex. Der er nemlig mange forskellige måder, som man kan have sex på, som fungerer godt for begge parter.

Man skal også passe på med at sammenligne sig med andre drenge og mænd, som man f.eks. ser til omklædningen i idræt eller i svømmehallen. Det er nemlig meget forskelligt, hvor meget pikken vokser, når man får en rejsning. Den kan vokse mellem 0-15 cm fra slap til stiv. Og ofte vokser en mindre pik mere end en stor pik. Du kan evt. læse mere om pikstørrelse her: Sexlinien

Jeg håber, at mit svar gav en smule ro. Hvis ikke så er du velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller til Sexlinien, der rådgiver om sex, seksualitet og pubertet, på 7020 2266.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat