Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Afvist hvad nu???

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 12 år! 

Det er vildt hårdt at blive afvist. Jeg kan sagtens forstå, at du blev såret. 

Det er ikke nemt at vide, hvornår nogen er klar til at blive kæreste med en, og så er man nødt til at være modig og spørge. Præcis som du gjorde. Godt gået! 

Der kan være mange grunde til, at din veninde sagde nej tak til at blive kæreste med dig. Og måske handler det slet ikke om dig men mere om noget af dét, der er svært for hende. Det kan også være, at hun er blevet overrumplet over dit spørgsmål og har sagt nej bare af dén grund. Eller måske er du så vigtig for hende, at hun ikke vil risikere at miste dig som ven. Det kan også være, at hun blevet usikker og sagde nej for en sikkerheds skyld. Gad vide, om du nogen sinde er kommet til det?  

Det lyder som om, du er en virkelig god ven. Din veninde betror dig hemmeligheder. Det gør hun, fordi hun har tillid til dig. Men lige nu er hun nok lige så usikker som dig på jeres venskab. Det er måske dét, du mærker på kemien imellem jer? Det er også klart, at du trækker dig lidt fra hende lige nu. De fleste skal lige sunde sig lidt eftter en afvisning. Men hvis du kan mærke, at du gerne vil fortsætte jeres venskab, så er jeg sikker på, at I med tiden vil kunne finde en ny kemi. 

Det er stærkt af dig, at din egen sårethed ikke visker dit venskab ud. Hvor er det godt, du holder god stil og ikke sårer din veninde tilbage! Selv om du lige nu er i tvivl, om du har lyst til at blive ved med at tale med hende, kan jeg fornemme, at du bekymrer dig om hende. Det viser, du er en ven, set med mine øjne! 

Hvis du beslutter dig for, at du fortsætte jeres venskab, vil jeg råde dig til at tale med hende om, at det er lidt svært mellem jer lige nu. Du kunne skrive en SMS til hende, hvor du fx skriver ”…jeg kan mærke, at der er sket noget med vores venskab, efter jeg spurgte dig, om vi skulle være kærester. Jeg vil bare fortælle dig, at jeg meget gerne vil have, at vi bliver ved med at være venner”.

Det slår benene væk under en, når man får en afvisning. Og man kan miste troen på sig selv for en periode. Heldigvis mærker du selv, at du er ved at komme op til overfladen igen. Jeg håber, at du derfor også kan mærke, at du nok skal få en kæreste engang. For det er jeg HELT sikker på. 

Mon dine forældre har lagt mærke til, at du er trist? Det kan også være, du har en ven, du kan tale med. Det er nemlig lidt nemmere at komme over kærestesorg, når man kan tale med nogen om det. Og så er det vigtigt, at have nogen omkring sig, der ser ens gode sider.

Hvis du læser nogle af brevene i Brevkassen, ser du, at forelskelse og tvivl er noget, rigtigt mange skriver om. Både piger og drenge gør sig mange tanker, lige som du. Det kan føles godt at vide, man ikke er den eneste. 

Jeg ønsker dig held og lykke. Og håber, at du og pigen finder ud af det sammen. Det kan være hårdt at kende til andres store hemmeligheder. Derfor kan du opfordre pigen til at ringe til BørneTelefonen på 116111. Vi vil meget gerne hjælpe. Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe.

Mange hilsner fra Brevkassen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat