Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Afhæning af kæreste.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige.

Hvor er det dejligt du har fundet dig en kæreste, der virkelig forstår dig og som accepterer dig som du er. Jeg kan godt forstå du er glad for ham, og at du vil være meget sammen med ham. Du oplever det også som et problem for dig, fordi du nu ikke kan undvære ham. Du er meget bange for at miste ham og det fylder så meget at det påvirker din hverdag negativt. Det er for meget når du ikke kan koncentrere dig i skolen eller få den søvn du behøver for at være udhvilet.

Du har en evne til at kunne skabe tætte bånd til et andet menneske, det er ikke alle der kan det, det beundrer jeg! Du er også god til at beskrive din situation og bede om hjælp, som du gør det her til BørneTelefonen. Super godt at du kan det og at du gør noget ved det. Det viser også at du gerne vil have at det ændrer sig, når det forstyrrer så meget. 

Det er normalt når man knytter sig til andre, at man kan blive bange for at miste dem igen. Det er der mange der oplever.

Det kan være at opleve, at det kun er ham der forstår dig og acceptere dig som du er. Derfor tænker jeg det kunne være en ide for dig, at finde andre der også kan rumme dig, så du ikke føler dig så afhængig af én person. At have en kæreste skulle helst ikke være en belastning, der gør dig så ked af det. Det kan i stedet blive en glæde der giver dig energi, også til at være alene - hvor du også kan nå at glæde dig til at være sammen med ham igen.

Jeg bliver bekymret for dig, når du siger at du føler dig så tom og ensom, at du græder og selvskader. Jeg tror det ville være godt for dig at tale med en god voksen tæt på dig - det kan også være en rådgiver hos LMS (Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade). De er gode til at lytte. Du kan her få en voksen mentor, som du kan tale med en gang om ugen eller en støttegruppe med andre børn og unge, der har det som dig. For du er ikke alene, der er andre som vil kunne lytte til dig og forstå dig.

 

Det virker til at være et problem for dig, at du føler at din kæreste ikke viser følelser. Jeg bliver her nysgerrig på hvad du har brug for. Hvordan kan han vise dig, at han har følelser for dig, så du kan mærke det og mærke ham? Tænk på oplevelser hvor du mærkede et andet menneske var glad for dig, hvad gjorde de?

Det er forskelligt hvad man har brug for, for at føle kærlighed. Når du ved hvad du har brug for, kan I måske sammen finde ud af, hvad I har det bedst med. Så det bliver jer begge, der har det godt med at være kærester. Nogen har brug for:

fysisk kærlighed (lange kram, kys, nus)
at have en masse tid sammen
overraskelser
at opleve ting sammen
søde ord

At du føler, at han ikke viser følelser såsom ked af det overfor dig endnu, kan være fordi han har brug for noget fra dig, som du endnu ikke har opdaget. Måske har han brug for at du giver dig tid til at lytte mere til ham, giver ham flere kram eller kærlige ord, før han tør at åbne op for sine følelser overfor dig. Du kan prøve dig lidt frem.

Måske åbner han op for sine følelser på andre måder end de måder,du viser det. Måske har han bare ikke brug for at græde. Måske tænker han og lytter mere. Du skriver jo, at han er den eneste der forstår og accepterer dig, det tænker jeg, er en stor kærlighedserklæring fra et hjerte til et andet.

Din evne til at skabe tætte bånd til andre, der indebærer at du er dig selv og deler ud af dig selv, kan du nu bruge videre til at få hjælp og finde andre der også vil kunne forstå og acceptere dig som du er. Det er også denne evne du kan bruge, hvis du vælger at finde ud af, hvad du har brug for, fra din kæreste og fortæller ham det. Hvis du siger det til ham, kan det være han kan give dig det. Og måske kan han så også fortælle dig, hvad han har det bedst med.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat