Brev

.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år,

Den oplevelse, du skriver om, må simpelthen være så hård at gå rundt med alene. Jeg kan godt forstå, at du har det svært. Men hvor er det godt, at du har skrevet herind!

Det, din ekskæreste gjorde, er under ingen omstændigheder OK. Du har sagt fra, og det har han ikke accepteret. Det er aldrig i orden.

Det lyder som om, at du har følt dig tryg i hans selskab til at starte med, men at stemningen så pludselig er vendt. Og så har han gjort ting ved dig, selvom du har sagt nej og grædt. Det er en meget voldsom oplevelse. Det er stærkt gået, at du fik flyttet dig selv fra situationen. Det er nemlig ikke altid, at man kan eller har mulighed for det.

Sådan en oplevelse kan efterlade mange tanker og følelser hos en. Man kan være meget påvirket af det. Det kan f.eks. give søvnproblemer, og man kan miste lysten til at være sammen med andre og have det sjovt.

Det er ikke mærkeligt eller unormalt, at man har brug for hjælp til at komme over nogle af de tanker og følelser, situationen kan have efterladt.

Hvis du taler godt med en af dine forældre, vil det være rigtig godt, hvis du kan fortælle dem det, der er sket. Eller måske bare noget af det.

Det vil også være en rigtig god idé at få en tid hos lægen, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken støtte du kan have brug for, så du kan komme over oplevelsen og få det godt igen. Måske kan dine forældre tage med?

Hvis du synes, det er for svært at starte med at tale med dine forældre, kan det også være, at du har mod på at snakke med en veninde, som du stoler på. Måske kan hun hjælpe dig med at tale med dine forældre eller kontakte din læge?

Du er også meget velkommen til at skrive til os på Chatten eller ringe til os på 116 111. Det vigtige er, at du får snakket med nogen.

De kærligste hilsner
BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat