Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

2 års forhold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år!

Jeg kan godt forstå, du gerne vil vide, hvad der er grunden til, at din kæreste har slået op med dig.

Måske du kan tale med hende og bede hende om, at fortælle dig grunden. Du kan begrunde det med, at du har brug for at vide det for, at du kan komme videre. Desværre kan vi jo ikke styre kærligheden og f.eks. bestemme, at du kan få din kæreste tilbage igen. Selv om det gør ondt på dig, må du acceptere hendes beslutning. Det er faktisk en meget fin måde, at vise din kæreste, at du holder af hende og respekterer hende. I kan måske stadig være gode venner, hvis I kommer godt igennem denne næste tid, som nok kan føles svær for jer begge.

Det lyder til, at du har været en god ven for din kæreste, mens hun havde en hård tid. Hvis din kæreste kan mærke, at du forsøger at respektere hendes beslutning, selvom det er svært, vil hun måske have lettere ved at tale med dig om, hvad grunden er til, at hun træffer denne beslutning? Der kan jo være grunde, som slet ikke har noget med dig at gøre.

I din alder er det ret flot, at have været kærester igennem 2 år. Dét tænker jeg fordi, I er i puberteten, hvor I gennemgår en kæmpe udvikling fra barn til voksen. I udvikler jer i hver jeres tempo. F.eks. kan venner og kærester, som har klinget godt med hinanden, vokse fra hinanden, så at sige.... Altså udvikle sig i hver sin retning, eller i hvert sit tempo. Pludselig føler man måske ikke, at man passer helt godt til hinanden i en periode. Dét sker faktisk igennem hele livet, også for voksne - men aller tydeligst sker det i puberteten.

Måske har dine kammerater, forældre eller søskende oplevet det samme, som du oplever lige nu? Måske har de nogle erfaringer, som du kan bruge? Du kan overveje at tale med dem, du har tillid til. Min pointe er, at det altid hjælper at tale med nogen om ting, som er svære og du er jo allerede godt igang ved at du skriver ind til os. 

Du kan også følge lidt med i det her brev, på vores forum "Børn Hjælper Børn". Her har en pige fået råd, fra andre børn og unge, om sin kærestesorg: https://bornetelefonen.dk/forum/kærestesorg-brug-hjælp

Mange hilsner fra Børnetelefonen.

 

 

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat